Možda doleti i koja pahuljica

Od petka vrlo promjenjivo uz jaku buru i pad temperature

Pratite nas i na društvenim mrežama:

U najvećem dijelu Hrvatske od petka će vladati zimski uvjeti, koji će potrajati do sredine sljedećeg tjedna. Snijega će biti ne samo u gorju, nego i u nizinama. Velika je vjerojatnost snijega čak i blizu mora, a uz jaku i olujnu buru i mjestimice na sjevernom dijelu Jadrana. Naravno, ponegdje će biti i kiše, uglavnom na Jadranu, te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije. No, prije toga, u četvrtak u mnogim krajevima predah od oborina, uz djelomice sunčano vrijeme.

Na šibenskom je području jutros vedro i skoro bez vjetra. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Rogoznici 9 °C, na Žirju 6, u Šibeniku i Murteru 4, u Primoštenu 3, u Vodicama, Skradinu i Brodarici 2, u Jezerima, na Miljevcima i Promini 1, u Bilicama, Dubravi i Oklaju -1, a u Kninu i Drnišu -2 °C.

Na srednjem Jadranu djelomice sunčano i uglavnom bez oborina. Jutro u unutrašnjosti Dalmacije razmjerno hladno, a poslijepodnevna temperatura od 7 do 9 °C. Uz obalu najviša dnevna od 11 do 14 °C. Puhat će slabo do umjereno jugo, uz obalu poslijepodne bura, uz malo do umjereno valovito more.

Na Jadranu od petka promjenjivo s čestom kišom, ali i vjetrovito uz jaku buru, najprije na sjevernom dijelu, tijekom vikenda i drugdje. U nedjelju podno Velebita može biti snijega nošenog burom.

Izvori: Šibenik MeteoDHMZHRT


Pratite nas i na društvenim mrežama: