Novi vlasnik podmirio dugove

Obonjan rivijera izvukla se iz dugova. Obustavljena stečajna procedura

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Ana Markač, sutkinja Trgovačkog suda u Zadru, obustavila je prethodni postupak nad dužnikom ‘Obonjan rivijera’ iz Šibenika i naložila brisanje o imenovanju privremenog stečajnog upravitelja. Također će Fina osloboditi Obonjan rivijeri zaplijenjenih 5.000 kuna za trškove postupka.

Sud je, naime, temeljem potvrde Financijske agencije o blokadi računa i novčanih sredstava Obonjan rivijere od 3. ožujka 2021. utvrdio da je dužnik postao sposoban za plaćanje te je donio odluku o obustavi postupka.

Julija Strmota, odvjetnica tvrtke ‘Obonjan rivjera’, koja je nedavno, uz obrazloženje da je podmiren veći dio duga zbog kojeg je predloženo otvaranje stečaja, tražila odgodu, 25. ožujka je zatražila i obustavu postupka jer duga više nema.

U podnesku Trgovačkom sudu, odvjetnica Obonjan rivijere ranije je molila za odgodu donošenja Rješenja o otvaranju stečajnog postupka do 30. ožujka ove godine te navela kako je 11. ožujka 2021. godine po očevidniku Fine ukupni dug od 14.030.046,31 kunu smanjen na 4.510.916,56 kuna. Što se tiče preostalog iznosa evidentiranog dugovanja, navodi odvjetnica Obonjan rivijere, stečajni dužnik planira ga namiriti najkasnije do 30. ožujka 2021. godine, do kada predlaže odgodu donošenje odluke o otvaranju stečajnog postupka.

Navela je tada i kako je postignut dogovor za sklapanje Ugovora o prijenosu poslovnih udjela između trgovačkog društva P&P Novi projekt s društvom Projekti Šibenik, koji je jedini dioničar Obonjan rivijere.

– Po realizaciji tog ugovora P&P Novi projekt će pristupiti dugu Obonjan rivijere u iznosu preostale blokade računa. Trgovačko društvo P&P Novi projekt ima osigurana novčana sredstva potrebna za namirenje preostalog duga – napisala je odvjetnica, a to se sada i potvrdilo.

Podsjetimo, prijedlog za otvaranje stečajnog postupka nad Obonjan rivijerom podnijela je Fina 20. studenog 2020. zbog duga od 12.340.640,95 kuna duljeg od 120 dana.

Tvrtka iz Rijeke kupuje Obonjan rivijeru i podmiruje milijunske dugove!


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.