Perilice palite u srijedu

Oblake i kišu sredinom tjedna zamijenit će sunce

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Početak radnog tjedna bit će oblačan i kišovit, osobito u Dalmaciji, gdje lokalno može biti grmljavinskog nevremena, ne samo u ponedjeljak, nego još i u utorak. Bura će sa sjevernog Jadrana tijekom većinom suhog i djelomice sunčanog utorka prolazno pojačati i proširiti se duž obale.

Jutro je na šibenskom području oblačno s mjestimičnom slabom kišom. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Rogoznici 16 °C, na Žirju 15, u Šibeniku, Skradinu, Murteru, Pirovcu i Primoštenu 14, u Vodicama i na Miljevcima 13, u Oklaju, Bilicama i Dubravi 12, u Drnišu 11, na Promini 10, a u Kninu 9 °C.

Uz umjereno do jako jugo i južni vjetar nad Dalmaciju će danas stizati velika količina vlage pa lokalno valja računati na obilniju kišu, prema večeri u južnim predjelima i izraženije pljuskove te grmljavinu. Jugo u drugom dijelu dana u okretanju na buru, najprije na sjeveru. Najviša dnevna temperatura zraka između 15 i 19 °C.

Na Jadranu prema sredini tjedna sve više sunčanog vremena, bura će oslabjeti, a u Dalmaciji će prolazno zapuhati umjeren jugoistočni vjetar. Uz tiho i stabilne vremenske uvjete u četvrtak ujutro moguća je mjestimična magla. No u utorak će na jugu biti razmjerno oblačno, rano ujutro još su lokalno mogući obilnija oborina i izraženiji pljuskovi, dok će bura podno Velebita na udare biti i orkanska.

Izvori: Šibenik MeteoDHMZHRT


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.