Od petka osjetno toplije

Oblaci se razilaze. Rujan neće razočarati ljubitelje ‘babljeg ljeta’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Promjena vremena, kako je i najavljena, osvježenjem nije iznevjerila, a količinom kiše i snagom vjetra prouzročila je i brojne probleme. Topli i vrlo topli kolovoz brzo smo zaboravili, ali ni rujan neće razočarati. Sljedećih će dana tlak zraka rasti, atmosfera se postupno stabilizirati, kiša većinom izostati, ali sredinom tjedna još ne i oblaci.

Na šibenskom području jutro je pretežno vedro sa slabim burinom. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Murteru i Rogoznici 19 °C, u Jezerima 18, u Šibeniku, Pirovcu i na Žirju 17, u Vodicama 16, u Skradinu 15, u Primoštenu, Zatonu i na Promini 14, u Kninu 13, a u Drnišu i Dubravi 12 °C.

U Dalmaciji danas toplije poslijepodne od jučerašnjeg, ponegdje i uz 27 ili 28 °C. Prevladavat će sunčano, uz prolazno umjerenu naoblaku, a u unutrašnjosti je ujutro mjestimice moguća magla. Umjerenu buru zamijenit će ponegdje podjednako jak maestral, uz koji će more biti malo do umjereno valovito.

Na Jadranu sljedećih dana sve manje oblaka. No još u četvrtak povremeno će ih biti dosta, pa se ne smije isključiti ni mogućnost mjestimične kratkotrajne kiše, uglavnom na sjevernom dijelu. Uz noćnu i jutarnju buru, čak sve češće burin te dnevni maestral, temperatura zraka bit će u porastu, a i more će i dalje biti većinom razmjerno toplo. Od petka će biti sunčanije, u većini Hrvatske danju osjetno toplije, a za vikend mjestimice i vruće.

Velika je vjerojatnost da će ljubitelji iznadprosječne topline ‘babljeg ljeta’ biti zadovoljni i s prognozama za sljedeće rujanske tjedne.

Izvori: Šibenik MeteoDHMZHRT


Pratite nas i na društvenim mrežama: