Oblaci još nisu ispustili sav teret, a ni bure nema do utorka

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Kiše će biti ove nedjelje diljem Hrvatske, pri čemu će obilnijih pljuskova i grmljavine biti na Jadranu i područjima uz njega, a nevolje će nekima prouzročiti i jako, na udare i olujno jugo i oštro. Inače, u protekla 24 sata najviše je kiše palo u Zatonu gdje mjere 99 litara po četvornom metru. Na šibenskom području jutro je oblačno s mjestimičnom kišom uz slabo jugo. Temperatura zraka u 7 sati iznosila je u Rogoznici, Pirovcu i Jezerima 15 °C, u Šibeniku, Vodicama i Skradinu 14, u Primoštenu 13, a u Kninu i Drnišu 12 °C.

U Dalmaciji danas većinom oblačno s kišom, često i obilnijim pljuskovima s grmljavinom, osobito u unutrašnjosti. Puhat će jako i vrlo jako jugo pa će more biti umjereno valovito i valovito. Poslijepodnevna temperatura zraka bit će između 14 i 18 °C.

Na Jadranu za početak tjedna promjenljivo oblačno, povremeno s kišom, osobito u ponedjeljak i utorak. Od srijede pretežno sunčano i hladnije, uz jutarnje minuse diljem unutrašnjosti, pa i ponegdje blizu mora, a i najviša dnevna temperatura zraka u mnogim će mjestima biti kao malo kada u povijesti mjerenja potkraj studenoga i početkom prosinca. U utorak će zapuhati umjerena i jaka, na udare i olujna bura koja će oslabiti tek u drugoj polovini tjedna.

Izvori: CrometeoŠibenik MeteoDHMZHRT


Pratite nas i na društvenim mrežama: