Obitelj traži 3 milijuna kuna nakon potvrde da im je petogodišnji sin umro od zaraženih jaja

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Kako piše Jutarnji.hr, obitelj Vidović, preko svoje opunomoćenice, odvjetnice Dijane Kladar, za smrt petogodišnjeg dječaka Mirka iz Bregane potražuje tri milijuna kuna. Ovu informaciju odvjetnica nije službeno potvrdila te navodi da se nada rješenju slučaja kroz konstruktivne razgovore sa svim uključenim akterima.

– Još ne razmišljamo o tužbama. Smatram kako se sve možemo dogovoriti i da sve uključene strane trebaju sjesti za stol – kaže Kladar.

Na pitanje što ako se s Mesnom industrijom Braća Pivac ili Kauflandom ne uspije dogovoriti, kaže da će onda morati poduzeti nove korake. Roditelji tragično preminulog dječaka, kaže odvjetnica, još uvijek ne mogu vjerovati da njihova djeteta više nema, a tuga koju proživljavaju svakim danom, pa i svakim novim saznanjem vezanim uz slučaj sve je veća. Kako je Jutarnji jučer objavio, visoki izvori tvrde da je dječak umro od salmoneleze. Iako su poljska jaja testirana iz hladnjaka Kauflanda pokazala zdravstvenu ispravnost, ona iz obiteljske kuće bila su pozitivna na salmonelu.

Kako neslužbeno doznajemo, tvrtka Braća Pivac ne namjerava ići ni u kakve nagodbe jer još uvijek nemaju nalaze obdukcije.

Osim moguće privatne tužbe, odgovornost će se vjerojatno tražiti i na Kaznenom sudu. Više pročitajte OVDJE.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: