Obitelj pilota poginulog u padu helikoptera kod Zlarina tužila MORH

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Obitelj jednog od poginulih pilota helikoptera Kiowa, koji se krajem siječnja prošle godine srušio kraj Zlarina, tužila je MORH, otkrio je u srijedu ministar obrane Mario Banožić prilikom predstavljanja Plana nabave MORH-a za 2021.

Na pitanje o tijeku istraga o dvjema zrakoplovnim nesrećama u kojima su prošle godine poginula četvorica pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, Banožić je kazao da je u tijeku sudski proces jer je obitelj jednog od poginulih pilota helikoptera Kiowa tužila MORH, a o detaljima nije želio govoriti, prenosi Tportal

U padu helikoptera OH-58D Kiowa Warrior u more u Zlarinskom kanalu tijekom trenažnog leta poginuli su bojnik Marin Klarin i natporučnik Tomislav Baturina.

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga admiral Robert Hranj je odmah nakon pada Kiowe zapovijedio obustavu leta svih helikoptera tog tipa. Nakon provedenih pregleda helikoptera i činjenice da je utvrđena njihova tehnička ispravnost, Hranj je sredinom ožujka 2020. godine donio odluku da se ti helikopteri vrate u operativnu uporabu i da se nastavi s obučnim i letačkim aktivnostima.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.