Obilježen 28. rođendan kninskog HDZ-a: ‘Mi izabrani nismo bogovi, već oni koji slušaju narod’

Na Kninskoj tvrđavi  večeras je održano druženje članova Hrvatske demokratske zajednice povodom 28. obljetnice osnivanja HDZ-a za Grad Knin i kninsko područje. Kao izaslanik predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića na druženju je nazočio novoimenovani politički tajnik stranke Lovro Kuščević.

Izaslanik predsjednika zahvalio je svim članovima na potpori iskazanoj proteklih 28 godina i pozvao na zajedništvo, koje je uvijek bilo pokretač svih pobjeda HDZ-a.

– Ovo je povijesno mjesto i simbol slobode i zajedništva hrvatskog naroda. Danas biti ovdje nije obveza, već čast i zadovoljstvo. Pred vama su uskoro izbori za tijela unutar stranke i pozivam vas da  zajedno pristupite tome i izaberete najbolje među sobom.  Nitko nikad nije pobijedio HDZ, nego mi sami sebe. Razlike u mišljenjima mora biti, ali imperativ je na riječi zajednica. Ako nismo zajedno, rezultate nećemo ostvarit – naglasio je Kuščević.

knin5

knin4

U govoru se osvrnuo na jučerašnju sjednicu Predsjedništva gdje je, kako je kazao, došlo do kadrovskih promjena kojima ne treba pridavati preveliku pozornost.

Okupljene je pozdravio i domaćin predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Knin Nikola Blažević.

– Neobično je mjesto i način na koji obilježavamo 28 godina od osnivanja HDZ-a na užem i širem području Knina, no sretan sam što na povijesnoj tvrđavi slavimo stranačku obljetnicu. Iako smo danas ovdje u svečarskom tonu, ovo je idealno vrijeme za rekapitulaciju učinjenog i propuštenog u posljednje vrijeme. Samo ako realno sagledamo prošlost možemo izvući pouke za budućnost. Različite su okolnosti obilježavanja prošle i ove obljetnice. Lani smo bili na vlasti i spremali se za izbore i pobjedu koju, nažalost, nismo ostvarili. Danas obljetnicu obilježavamo kao najjača oporbena stranka. Iza nas je osim izbornog poraza i mučno postizborno razdoblje koje je prošlo turbulentno. Ovaj kratak osvrt na posljednjih godinu dana upućuje da se u povijesti HDZ-a u Kninu dogodilo nešto dosad nezabilježeno, po prvi put smo izgubili izbore i nastavljamo živjeti kao politička oporba. S tim ne možemo biti zadovoljni, ali to ne umanjuje razlog današnjeg druženja, a to je odavanje počasti hrabrim utemeljiteljima HDZ-a Knin – kazao je Blažević.

hdz

knin1

knin2
Predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Nediljko Dujić pozvao je sve članove na jedinstvo i zajedništvo u narednom razdoblju.

– Kazao sam prije dvije godine da sam dio vas i da ne želim biti iznad vas, a toga se i držim. Prije pet minuta kad smo stali ovdje naš novi politički tajnik kazao mi je da moramo biti među narodom. I zato svaka čast! Lovre, nisam sumnjao ni jučer, ne sumnjam ni danas da ćeš napraviti pravi posao. Večeras sam došao ovdje s namjerom da ne držim političke govore već da pozovem na jedinstvo bez obzira na razlike u pojedinim mišljenjima i razlikama. Moramo naučiti tolerirati i drugačije mišljenje i uvažavati da mi izabrani nismo bogovi, već ti koji slušaju narod. Rezultata je bilo i ne možemo reći da od Oluje do prošle godine nije bilo rezultata jer radilo se i gradilo. Novo vrijeme nosi nove ljude i snage i s tim ljudima moramo ponuditi dobre programe. Večeras pokazujemo da smo jedinstveni i da nas ima i vjerujem da ćemo u narednom periodu i narednim izbora, kad god oni bili, odraditi dobar posao i ponovno služiti svojem narodu u Kninu- istaknuo je Dujić naglasivši kako je bitno da mladi ljudi u Kninu, kao boljka ove države, imaju i da im se stvore uvjeti za život i rad.

hdz2

hdz1

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.