Prepoznat kao sigurna destinacija

NP ‘Krka’ jedno je od prvih zaštićenih područja s oznakom sigurnosti ‘Safe stay in Croatia’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Nacionalni park ‘Krka’ jedno je od prvih zaštićenih područja u Hrvatskoj koje je dobilo oznaku sigurnosti ‘Safe stay in Croatia’. U Parku su uspješno uspostavljeni protokoli u borbi s pandemijom te je od samog početka projekta prepoznat kao sigurna destinacija.

– Osim poštivanja pravila ponašanja u zaštićenim područjima, u svim zatvorenim prostorima u sustavu posjećivanja nacionalnog parka obvezno je pravilno korištenje zaštitnih maski i održavanje fizičkog razmaka propisanog važećim preporukama, uz ograničenje broja posjetitelja. Sigurnost posjetitelja važna nam je, a uživanje u prirodnim vrijednostima sigurnije uz ‘Safe stay in Croatia’ – kazali su iz NP ‘Krka’.

Inače, ‘Safe stay in Croatia’ mrežna je platforma i nacionalna oznaka sigurnosti koja na svjetskoj turističkoj karti Hrvatsku pozicionira kao sigurnu i poželjnu destinaciju, a jamči da djeluje prema aktualnim preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, turističkih i strukovnih udruženja i pružatelja turističkih usluga kako bi se u potpunosti zaštitilo zdravlje posjetitelja i djelatnika.

Republika Hrvatska u svijetu je poznata kao sigurna destinacija te nosi oznaku ‘Safe Travels’, koju je 2020. godine kreiralo Svjetsko vijeće za putovanja i turizam kao garanciju za sigurna putovanja na svjetskoj razini, a primjena sigurnosnih i zdravstvenih protokola važan je element u percepciji Hrvatske kao sigurne destinacije. Propisanim protokolima obuhvaćeni su brojni pružatelji usluga u turizmu kako bi nacionalna oznaka bila dostupna svim dionicima u toj djelatnosti.

Korisnici platforme moći će pretraživati online sve dionike turističkog sektora koji nose tu oznaku i pronaći relevantne informacije o zdravstvenim i sigurnosnim protokolima u sedam osnovnih kategorija – nautici, sportu i rekreaciji, atrakcijama, turističkim vodičima i agencijama, prometu, ugostiteljstvu i smještaju, a naći će i informacije o tomu kako postupiti u slučaju sumnje na bolest COVID-19.

 

 

 


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.