Oporavilo se 77 bolesnika

Novozaraženih u našoj županiji nema. Čeka se još 26 nalaza briseva iz Cvjetnog doma

Nema novooboljelih osoba od koronavirusa na području Šibensko-kninske županije, priopćio je u četvrtak Županijski stožer.

Vezano za pojavu zaraze u domu za starije i nemoćne osobe ‘Cvjetni dom’ u Šibeniku epidemiološki izvidi još traju. Prema izvješćima Doma, nadzoru nadležnih službi, kontroli od strane Tima za provedbu upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19, te dnevnim očitovanjima, u Domu su se redovito provodile protuepidemijske mjere propisane od strane HZJZ-a.  Nakon jučer pozitivnog nalaza jedne štićenice Doma testirano je 40 osoba. Svih 14 uzoraka koji su poslani na analizu u Zadar su negativni, a rezultati ostalih 26 uzoraka poslanih u Zagreb se očekuje. Tako da je s današnjim danom ukupan broj oboljelih ostao isti, 91 osoba, a oporavilo se 77 osoba.

Na Odjelu infektologije šibenske bolnice hospitaliziran je jedan pacijent pozitivan na koronavirus. Tri pacijenta iz šibenske bolnice i dalje se liječe u KBC Split, od kojih su dva na respiratoru. Pod mjerama zdravstvenog nadzora je 81 osoba i svi su kontakt s COVID-19 pozitivnim osobama. Do danas je u Šibensko-kninskoj županiji uzeto 1876 uzoraka.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave šibensko-kninske nije zaprimljena ni jedna dojava o kršenju mjera samoizolacije.

Sve informacije vezane uz koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.