'Povukli' europski novac

Novi trajektni pristan na Kapriju koštat će 24 milijuna kuna, a radovi počinju iza nove godine

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Lučka uprava Šibensko-kninske županije počela je provedbu projekta izgradnje novog trajektnog pristana na Kapriju vrijednog  nešto više od 24 milijuna kuna. Početak zemljanih radova i dolazak teške mehanizacije na otok očekuju se iza nove godine. Projekt ‘Izgradnja trajektnog pristana u luci Kaprije’ sufinancira Europska unija iz Kohezijskog fonda sa skoro 20,5 milijuna kuna.

Potpisan je ugovor s izvođačem Zajednicom ponuditelja Aqua Mont Service d.o.o. Beograd i Aqua Mont Service d.o.o Split, izvršeno je uvođenje izvođača u posao i primopredaju gradilišta, izvjestili su iz Županijske lučke uprave. Rok za završetak radova je godina dana. Novi trajektni pristan bit će duljine 55 i širine šest metara dok će sam plato biti površine 2.300 metara četvronih.

Trajektni pristan na Kapriju biti će sagrađen 700 metara izvan središta mjesta kako bi se osigurale dubine po trasi gata od minimalno 5 metara što omogućuje korištenje trajekata
dubljeg gaza, stabilnijih i otpornijih na vremenske nepogode, a što će značajno smanjiti broj otkazanih linija i za otok Žirje.

Izgradnjom trajektnog pristana izvan središta mjesta smanjit će se prometno zagušenje i gužve u području luke i središta mjesta. Ujedno se smanjuje razina buke u središtu mjesta i zadržava mirna pješačka zona unutar koje se nalaze plaže, ugostiteljski objekti, kulturni i drugi sadržaji.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: