Više sunca prema vikendu

Novi hladni val tek dolazi. U četvrtak moguć i snijeg

Pratite nas i na društvenim mrežama:

U najhladnijem tjednu ove zime tek treba naići novi hladni val. Dani te osobito noći bit će sve hladniji, uz poneki ‘minus’ čak i na dalmatinskoj obali. A koliki će gdje biti jutarnji minusi, ovisi o noćnoj vedrini. Dojam hladnoće pojačavat će na Jadranu mjestimice jaka bura. Povremenih oborina, većinom snijega, bit će do četvrtka, a prema kraju tjedna slijedi sunčanije vrijeme. No, u ponedjeljak će vjerojatno zapuhati jugo, donoseći oblake i oborinu, ali i porast temperature.

Na šibenskom je području jutros pretežno oblačno sa slabim jugozapadnim vjetrom. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Rogoznici 6 °C, na Žirju 4, u Primoštenu 3, u Murteru 2, u Šibeniku, Pirovcu i na Promini 1, u Skradinu, Jezerima i Žaboriću 0, u Vodicama -1, u Bilicama -2, na Miljevcima, u Kistanjama i Dubravi -3, a u Kninu i Drnišu -4 °C.

U Dalmaciji danas djelomice sunčano i uglavnom bez oborine. Nakon umjerenog sjeverozapadnjaka, popodne će zapuhati bura i sjeverni vjetar, mjestimice na udare i jaki. More malo i umjereno valovito, popodne u jačanju. Najviša dnevna temperatura zraka od 8 do 11 °C.

Sljedećih dana na Jadranu pretežno sunčano i postupno sve hladnije. U četvrtak oblačnije, mjestimice uz kišu, ponegdje čak i snijeg te prolazno pojačan vjetar.

Izvori: Šibenik MeteoDHMZHRT


Pratite nas i na društvenim mrežama: