Od ponedjeljka

Nove epidemiološke mjere: Ograničavaju se okupljanja i sportska događanja, maske će biti obvezne u kinima, crkvama…Foto: ilustracija
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Ministar obrazovanja Radovan Fuchs je na današnjoj konferenciji za novinare objavio da škola u ponedjeljak kreće uživo uz već postojeće epidemiološke mjere. Dakle, ne ovisno o rekordnom broju zaraženih koji smo imalu u poslijednjih tjedan dana, mjere za obrazovni sustav su ostale ne promjenjene.

– Škola počinje u ponedjeljak kako je i predviđeno. Vidite da je RH cijelo vrijeme inzistirala na tome da se škola cijelo vrijeme održava uživo, smanjili smo na najmanju mjeru online nastavu, koja ima i svojih negativnih strana bez obzira na to što je napravljena po svim standardima – kazao je Fuchs.

Potpredsjednika Vlade i ministar unutarnjih poslova Davora Božinovića te ravnatelj HZJZ-a Krunoslava Capaka koji na konferenciji za medije govorili su o novim epidemiološkim mjerama, prenosi RTL

Božinović kaže da su već danima u dogovorima sa stožerima županija gdje se zaraza najviše širi. “Došli smo do nekih rješenja, ona stupaju na snagu u ponedjeljak”, kazao je ministar Božinović.

– Što se tiče konkretnih stvari, zabranjuju se javna okupljanja na otvorenom za više od 50 osoba. Okupljanja s EU digitalnim potvrdama više neće biti moguća s neograničenim brojem osoba, već se taj gornji broj ograničava na 200. Zabrana svih javnih okupljanja u zatvorenom s preko 25 osoba, a ne 50 kao ranije”, poručio je Božinović.

– Privatne svečanosti ograničujemo na 20, ne na 30 kao do sada. Izuzetak su privatne svećanosti s covid potvrdama, tu može biti do 50 ljudi. Što se tiče ugostitelja, više će se kontrolirati stanje u objektima i pridržavanje mjera -rekao je Božinović.

“Ograničava se broj gledatelja na sportskim natjecanjima. Što se tiče zatvorenih sportskih objekata, dopušteno je 20 posto tribine popuniti. Na otvorenom je taj broj 40 posto”, rekao je.

Božinović je najavio bolje kontrole ugostiteljskih objekata tj. kafića. Kazao je i kako neće biti skraćivanja radnog vremena kafića. Isto tako najavio je i da će maske biti obavezne u crkvama, kinima, muzejima itd.

Više pročitajte ovdje.


Pratite nas i na društvenim mrežama: