Započele pripreme projektno-tehničke dokumentacije

Nova bolnica gradit će se blizu Veteranskog centra i imat će najsuvremeniju medicinsku opremu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

U dvorani za sastanke Šibensko-kninske županije održan je danas inicijalni sastanak na temu pripreme projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju nove bolnice u Šibeniku.

Osim župana Šibensko-kninske županije Marka Jelića i njegovih zamjenika, Iris Ukić Kotarac i Ognjena Vukmirovića, te gradonačelnika Grada Šibenika Željka Burića i njegovog zamjenika Danijela Milete, sa suradnicima, na sastanku je sudjelovao i ravnatelj Opće bolnice Šibensko-kninske županije Kristijan Stipaničev sa suradnicima te ravnateljica Razvojne agencije Šibensko-kninske županije Mira Lepur sa suradnicama.

Svi sudionici sastanka, odnosno dionici projekta izgradnje nove bolnice u Šibeniku, složili su se i naglasili kako je sazrio trenutak za realizaciju ovog dugo najavljivanog projekta, od velikog interesa za sve žitelje Šibensko-kninske županije, izrazili spremnost na suradnju te preuzeli određena zaduženja.

Projekt pripreme projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju nove bolnice bit će prijavljen na Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava ‘Priprema projektno-tehničke dokumentacije za projekte u području digitalne transformacije i zelene tranzicije’ u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026., što ga je objavilo Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Nova bolnica planira se graditi na lokaciji u blizini Veteranskog centra u Šibeniku, a bit će opremljena najsuvremenijom medicinskom opremom i u potpunosti energetski učinkovita.


Pratite nas i na društvenim mrežama: