Dužni su i koncesijsku naknadu

Ni nakon dvije godine nema ski-lifta na Rezalištu. Riječani ostaju bez koncesije

Potvrdi li županijska Skupština odluku, tvrtki Wake Park iz Rijeke bit će oduzeta koncesija za izgradnju i korištenje ski-lifta s pratećim objektima na plaži Rezalište u Brodarici.

Ta je tvrtka koncesiju dobila u lipnju 2018. godine, a ugovor je dopunjen krajem listopada prošle godine. Po raskidu ugovora, tvrtka Wake Park obvezuje se napustiti pomorsko dobro, ukloniti eventualno postavljene naprave i opremu te podmiriti sva dospjela, a nenaplaćena potraživanja koncesijske naknade s kamatama od dana dospijeća do dana naplate.

Ta je tvrtka bila dužna svoje ulaganje realizirati najkasnije do 31. ožujka ove godine. Krajem svibnja županijski Odjel za pomorstvo zatražio je od njih da u roku od 15 dana dostave dokaze o ulaganjima, a ujedno je od Fine zatražena izravna naplata dospjele koncesijske naknade. Od Fine je županijska uprava krajem svibnja dobila odgovor kako naplata nije moguća jer na računu tvrtke nema novca.

Riječka tvrtka se oglušila u potpunosti na poziv županijske uprave i nije dostavila dokaze o dosadašnjim ulaganjima, pa je odlučeno da im se oduzme koncesija.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.