Ni najavljena akcija nije im digla nogu s gasa. 29 vozača policija ulovila u prekršaju

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Ukupno 126 vozila zaustavila je šibenska policija u akciji koju je provela proteklog petka, s ciljem suzbijanja prebrze vožnje.

Tijekom petosatne akcije policija je ‘ulovila’ 29 vozača koji su nagazili gas, troje ih nije bilo vezano, te je sedmoro uhvaćeno u raznim drugim prekršajima.

– Obzirom na činjenicu da je akcija trajala samo 5 sati, statistički pokazatelji ove akcije, u odnosu na broj kontroliranih vozila, upućuje na činjenicu da je ova akcija imala preventivan karakter, a što je i krajnji cilj svake policijske akcije, tim više jer ih najavljujemo putem medija. Osim preventivnog, ova akcija je imala i represivan karakter na što upućuje broj utvrđenih prekršaja, posebno ciljanih prekršaja, jer i represija je vid prevencije u odnosu na neodgovorne sudionike u prometu – priopćeno je iz Policijske uprave šibensko-kninske.

Policija moli sudionike prometa da ne voze pod utjecajem alkohola ili droga, da poštuju ograničenja brzine, da koriste pojas i kacige te da ne koriste mobitel za vrijeme vožnje.


Pratite nas i na društvenim mrežama: