Kiša moguća u zaleđu

Nezahvalni dani za meteorologe: Očekujte sve, al’ jučerašnji dan u Oklaju neće se ponoviti

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Stanje atmosfere je takvo da su najsigurnije rečenica za prognozu, kao i proteklih dana, ‘promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima’ ili ona koja malo ljepše zvuči ‘djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku’. To je ujedno i realan opis vremena koje je u ovome tjednu iznimno teško detaljno prognozirati po mjestima. O količini oblaka ovisit će i temperatura zraka. Najviša dnevna u većini će krajeva bit će svakodnevno viša od 20 °C, a na moru i unutrašnjosti Dalmacije često i viša od 25 °C, uz ponegdje vjerojatno još poneki vruć dan poput jučerašnjeg rekorda Dalmacije u Oklaju gdje je oko 15 sati izmjereno 29,7 °C.

Jutro je na šibenskom području umjereno oblačno sa slabom burom. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Šibeniku, Vodicama, Skradinu i Pirovcu 20 °C, u Jezerima, Žaboriću i na Žirju 19, u Murteru i Bilicama 18, u Kninu, Dubravi i Primoštenu 17, u Oklaju i na Miljevcima 16, a u Drnišu 15 °C.

U Dalmaciji danas tijekom dana za očekivati je ponegdje rast temperature i do 27 ili 28 °C. Bit će promjenljivo oblačan uz mogućnost za kišu uglavnom mjestimice u unutrašnjosti. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i zapadni, na otvorenome moru i sjeverozapadni, a u noći i ujutro te ponovno navečer ponegdje će puhati bura. More malo do umjereno valovito.

Sutra će kiše biti u većini krajeva, a u srijedu na nju treba računati uglavnom u unutrašnjosti Dalmacije. Pritom će sredinom tjedna biti relativno vjetrovito. Na Jadranu će poslijepodnevna temperatura zraka svakodnevno biti viša od 20 °C, ali će do četvrtka u mnogim mjestima puhati na udare jaka, ponegdje i olujna bura, posebno na sjevernom dijelu. Kiše, uz mogućnost grmljavine, bit će u Dalmaciji i u srijedu, a u četvrtak će biti uglavnom suho, uz najviše sunčana vremena.

Izvori: Šibenik MeteoDHMZHRT


Pratite nas i na društvenim mrežama: