Oblaci stižu poslijepodne

Nekoliko dana ‘vozat’ će nas tlak zraka, a od vikenda skoro pa ljeto

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Nakon jučerašnjeg dana u kojoj visoka naoblaka nije pokvarila dojam sunčanog dana, ali hladan vjetar s mora jest, stabilnije još nije na vidiku. Do potkraj srijede ipak nas očekuje sunčanije i uz južinu danju osjetno toplije. No u utorak tek nakon razmjerno svježeg i gdjegod maglovitog jutra. Jačanje južine i dotok toplijeg zraka najava su opet promjenjivije sredine tjedna tijekom koje će tlak do potkraj srijede još padati, pa naglo porasti, pa ponovno pasti, a tek za vikend će opet zavladati anticiklona.

Na šibenskom je području jutro pretežno vedro i glavnom bez vjetra. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Rogoznici 13 °C, u Murteru, Jezerima i na Žirju 11, u Šibeniku 10, u Vodicama, Pirovcu i na Promini 9, u Skradinu 8, u Zatonu 7, u Bilicama 6, a u Kninu, Drnišu, Oklaju i Dubravi 5 °C.

Na srednjem Jadranu danas, uz slab do umjeren uglavnom jugozapadni vjetar, veći dio dana more mirno i malo valovito. Nakon sunčanog prijepodneva, u unutrašnjosti Dalmacije ponegdje i maglovitog jutra, poslijepodne će dolaziti sve brojniji oblaci. Poslijepodnevna temperatura zraka oko 21 °C.

Sredina tjedna s povremenom mjestimičnom kišom, osobito na Jadranu i u obliku pljuskova, vjerojatno najčešćih u četvrtak. Prevladavat će umjereno jugo, na sjevernom dijelu i jugozapadni i južni vjetar – u srijedu često jak, mjestimice na udare i olujan.

Od stabilnijeg vikenda, na Jadranu i pretežno vedrog, diljem Hrvatske povećava se vjerojatnost za nekoliko gotovo ljetnih dana.

Izvori: Šibenik MeteoDHMZHRT


Pratite nas i na društvenim mrežama: