Hladni val do utorka

Nedjelja pretežno oblačna, a vrhunac hladnog vala mogao bi zabijeliti naše krajeve

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Ciklona koja će se formirala nad Tirenskim morem u noći donosi nam postupni porast naoblake pa će danas većinom prevladavati oblačno vrijeme. Sredinom dana oborine koje će se držati otvorenog mora približiti će se i obali pa osobito na otocima može biti slabe kiše, a one uz obalu mogu biti na granici kiše i snijega. Oborine će kako se udaljavamo od obale biti sve slabije pa u zaleđu treba očekivati suho vrijeme ili prolazno padanje slabog snijega. Bura će u noći na ponedjeljak dodatno slabiti i ujutro okrenuti na slab levanat, piše Šibenik Meteo. Temperature zraka će biti dosta niske i ispod prosjeka te se kretati od -1 do 5 uz obalu, odnosno od -4 do 3°C u zaleđu.

Temperatura zraka u 7 sati iznosila je 4°C u  Murteru i Tisnom, 3°C Primoštenu i Rogoznici, u Šibeniku i Pirovcu izmereno je 2°C, 1°C  u Vodicama, 0°C u Skradinu, u Kninu, Ružiću i Kistanju izmjereno je -1°C , a u Drnišu i Promini -3°C .

Hladni val trebao bi potrajati do utorka kada se očekuje djelomice sunčano i postupno toplije vrijeme, a u srijedu, uz jugozapadnjak i jugo, može biti i kiše, uglavnom na sjevernom dijelu


Pratite nas i na društvenim mrežama: