U organizaciji Dalmacijavina

Ne propustite berbu grožđa u najvećem dalmatinskom vinogradu i budite dio jedinstvene vinsko-turističke priče

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Dalmacijavino  već treću godinu za redom organizira izlet u berbu grožđa, u subotu, 9. listopada od 9 sati u Petrovom polju, za sve ljubitelje prirode, vina i druge namjernike koji žele provesti aktivan dan u najvećem dalmatinskom vinogradu u kojem se grožđe uzgaja stoljećima.

Prošle godine sudjelovalo je preko stotinu ljudi, a i ove godine najveća dalmatinska vinarija poziva sve one koji žele osjetiti autentično iskustvo berbe na jednoj od najljepših lokacija i biti dio jedinstvene vinsko-turističke priče koja iz godine u godinu raste.

– Dolaze nam i mladi i stari, obitelji s djecom, studenti, umirovljenici, cijeli planinarski klubovi… Ovo je događaj za sve generacije i vjerujemo da će postati dugogodišnja tradicija. Činjenica da nam se već druge godine vratilo jako puno onih koji su bili u prvom izdanju ide tome u prilog i govori da su Dalmatinska zagora i vina iskustvo koje treba ponuditi ljudima. Drago nam je što su prepoznali to kod nas i pozivam sve da nam se pridruže- poručila je Kristina Pinkert, direktorica vinarije Dalmacijavina.

Svi zainteresirani su dobrodošli, a organizirat će se i malo natjecanje! Naime, tko u tri sata ubere najviše grožđa, upravo od tih plodova dobit će vlastite personalizirane boce, označene njegovim ili njenim obiteljskim imenom koje će im biti uručene sljedeće godine kada vino odleži. Jer svaki Dalmatinac zaslužuje imati svoje vino! Za sudionike je osigurana i tradicionalna marenda – pršut i sir uz čašu dobrog vina te  turistički obilazak drniških atrakcija.

Za sve posjetitelje osiguran je besplatan autobusni prijevoz iz Splita, a moguće je doći i osobnim automobilom. Za sudjelovanje je potrebno prijaviti se putem maila jematva@dalmacijavino.hr ili putem Facebook stranice Dalmacijavina. Prijave su otvorene do 5. listopada nakon čega će svi prijavljeni biti kontaktirani o detaljima izleta u berbu.

Važno je napokenuti da je  za prijevoz autobusom i sudjelovanje obavezna COVID potvrda o cijepljenju, negativan PCR ne stariji od 72 sata ili antigenski test ne stariji od 48 sati, sukladno trenutno važećim epidemiološkim mjerama.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.