Oprez na moru

Ne dajte se zavarati jer po jutru se dan (ne)poznaje

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Nakon vedrijeg, na kopnu i hladnog jutra s mrazom, a na moru još bure – poslijepodne stižu oblaci, oborine i jugo te opet valovito i jače valovito more. Na kopnu će sljedećih dana biti oborina na granici kiše i snijega. Budite oprezni u prometu jer ponegdje je moguća i kiša koja se smrzava na tlu. Više snijega moglo bi biti tijekom vikenda, osobito u gorju i na istoku. Na Jadranu bura i možda opet obilnija kiša.

Jutro je na šibenskom području vedro s umjerenom burom. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Jezerima 5 °C, u Pirovcu, Murteru i na Žirju 4, u Šibeniku i Rogoznici 3, u Žaboriću 2, u Vodicama i Kninu 1, u Primoštenu i Dubravi 0, u Bilicama i na Promini -1, u Oklaju i na Miljevcima -2, a u Drnišu -3 °C.

Jutro u Dalmaciji većinom sunčano, zatim sa zapada naoblačenje. Kiša navečer, te osobito u noći kad će biti pljuskovi s grmljavinom. U početku još ponegdje umjerena bura i sjeverni vjetar, a sredinom dana zapuhat će jugo i jačati na jako, navečer mjestimice i olujno, uz valove na otvorenom moru više i od 2,5 metra. Najviša temperatura zraka na obali od 11 do 14 °C.

U nastavku tjedna na Jadranu promjenjivo i pretežno oblačno, povremeno s kišom, u Dalmaciji i obilnijom. Jugo će oslabjeti i okrenuti na jugozapadnjak, sjeverozapadnjak i buru, a krajem petka ponovno jačati. U subotu će zapuhati istočnjak i jaka bura s olujnim udarima. Jutarnja temperatura viša nego danas, a danju svježije.

Izvori: Šibenik MeteoDHMZHRT


Pratite nas i na društvenim mrežama: