Natječaj za ravnatelja šibenskog kazališta bit će poništen. U Gradu čekaju menadžera-kulturnjaka

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Molba Zdenke Bilušić, ravnateljice Centra za vizualnu kulturu djece i mladih u Gradskoj knjižnici Jurja Šižgorića, za ravnateljicu šibenskog kazališta, prema svemu sudeći, neće proći. Razlog je, objašnjava nam dogradonačelnik Paško Rakić, taj što su u Kazališnom vijeću ustanovili nepravilnosti u neusklađenosti akata o osnivanju kazališne kuće i odabiru ravnatelja.

– Kazališno vijeće će već ovaj tjedan najvjerojatnije donijeti odluku o poništenju natječaja, a novi natječaj će biti proveden kad Gradsko vijeće uskladi odluke o aktima, kroz par mjeseci – rekao nam je kratko Rakić.

Zdenka Bilušić, dakle, gotovo pa sigurno neće dobiti priliku voditi šibensku kazališnu kuću te će se morati zadovoljiti svojim poslom u Gradskoj knjižnici, kao i ulogom u Kulturom vijeću te raznim udrugama.

U gradskoj upravi imaju asa iz rukava. Oni već mjesecima, a posebice Rakić, govore o tome da šibenskom teatru treba dobar ‘facelifting’ i da na čelo te ustanove treba doći kulturni djelatnik s menadžerskim sposobnostima. I navodno su ga našli. Riječ je o Srećku Šestanu koji je bio intendant riječkog HNK, a sada prilično uspješno vodi Zorin dom u Karlovcu.

No, kako je Šestan na sredini mandata, a natječaj je u Šibeniku morao po sili zakona biti raspisan, javila se Zdenka Bilušić koja je željela voditi instituciju koja godišnje iz gradskog proračuna ‘guta’ oko sedam milijuna kuna.

Predsjednica Kazališnog vijeća Anita Škugor Kodžoman već će ovaj tjedan poslati priopćenje u kojem poništava natječaj, a s njom su u tom vijeću Diana Dulibić kao zamjenica, pjevač Marko Škugor, Jakov Bilić kao glumac i Jadranka Šestan Kostanić kao predstavnica djelatnika.

Bilušić opet nije s nama htjela razgovarati kazavši kako nema vremena, ali i komentara na zbivanja oko svoje prijave za šeficu kazališta.

Podsjetimo, sadašnjoj ravnateljici Maji Trlaji ističe mandat krajem ove godine, a ona je najavila da više neće voditi šibensko kazalište, već se vraća u Ured MDF-a. U Gradu su morali raspisati natječaj za ravnatelja kazališta na koji se javila samo jedna osoba.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.