Stožer prepustio odluke školama

Nastava u našoj županiji od ponedjeljka po modelima koje odaberu sami ravnatelji

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Stožer civilne zaštite Šibensko-kninske županije jutros je uputio dopis ravnateljima i osnivačima svih škola u županiji u kojem traži da sami odaberu model po kojem će od ponedjeljka nastaviti nastavu.

– Odabir modela koje je još u kolovozu propisalo Ministarstvo znanosti i obrazovanja prepustili smo ravnateljima jer oni najbolje poznaju situaciju u svojim školama. Nezahvalno je da ja kao načelnik ili Stožer u cjelini donosimo bilo kakvu odluku za sve škole kada na području županije imamo škola u kojima nije zabilježen niti jedan slučaj zaraze korona virusom. Hoće li pojedina škola raditi po modelu A, C ili kombinirano odlučit će ravnatelji – kazao nam je Darko Dukić, načelnik Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije.

Po podacima koje je Stožer prikupio tijekom prošlog tjedna, kada se nastava odvijala u školama, bilo je oko 200 covid pozitivnih učenika.

– Obzirom na cijelu epidemiološku situaciju na području Šibensko-kninske županije za očekivati je da će ta brojka sada biti veća. Od ponedjeljka ćemo prikupljati nove podatke i u skladu sa epidemiološkom situacijom predlagati mjere. Trenutno je najbolje da ravnatelji procijene stanje u svojim školama i odaberu model nastavka nastave – kaže Dukić.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.