Našoj županiji za čak 12 projekata: U Zadru svečano uručena 23 ugovora ukupne vrijednosti preko 28,6 milijuna kuna

Ministar Aladrović u četvrtak je u Zadru svečano uručio 23 ugovora ukupne vrijednosti 28,6 milijuna kuna, od čega čak 12 za projekte u Šibensko-kninskoj županiji. Riječ je o tri Poziva – ‘Zaželi – program zapošljavanja žena’, ‘Jačanje poslovanja društvenih poduzetnika – faza I.’ i ‘Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – Faza I’.

Danas smo potpisali 14 ugovora vrijednih preko 15 milijuna kuna za projekte poticanja socijalne uključenosti i jačanja društvenih poduzetnika. Smatram da je izrazito bitno pružiti podršku onima kojima je potrebna kako bi ih se osnažilo na aktivno sudjelovanje i mijenjanje svoje zajednice na bolje. Na tom tragu je i projekt ‘Zaželi’, u sklopu kojeg smo danas potpisali ugovore kojima se zapošljava 131 žena, a skrb će dobiti 786 starijih i nemoćnih osoba. Ove brojke su velike i važne, ali još važnije je što projekt dugotrajno nezaposlenim pruža posao, edukaciju i perspektivu, dok našim starijim sugrađanima na ovaj način poručujemo da nisu sami i da ćemo im u ovim teškim vremenima pružiti neophodnu skrb-istaknuo je u svom obraćanju ministar Aladrović.

Devet projekata u okviru Poziva ‘Zaželi – program zapošljavanja žena’ za koje su u Zadru potpisani i uručeni ugovori ukupne vrijednosti 12,1 milijuna kuna, zaposlit će ukupno 131 ženu koje će pružati uslugu potpore i podrške za 786 starijih i/ili nemoćnih osoba u sljedećih godinu dana. Na razini čitave Hrvatske Pozivom je predviđeno financiranje zapošljavanja preko 6.000 žena koje će raditi na poslovima potpore, podrške i brige za oko 36.000 krajnjih korisnika.

Primatelji ugovora u okviru ovog Poziva u Šibensko-kninskoj županiji su Udruga umirovljenika Krešimirova grada za projekt ‘Zaželi bolji život’ čija je vrijednost 1.847.750 kuna. Udruga ‘Žena’ za projekt ‘Sretnija starost 2’ dobila je 1.391.200 kuna, dok je Udruzi
gluhih i nagluhih Šibensko-kninske županije za projekt ‘Zaželi za gluhe i nagluhe’ otišlo 464.329 kuna. Udruga Naše ognjište potpisala je  1.004.990 kuna vrijedan ugovor za projekt ‘Sa vama’.

Također, potpisano je i uručeno 12 ugovora u okviru trajnog Poziva ‘Jačanje poslovanja društvenih poduzetnika – faza I.’, ukupne vrijednosti 13,6 milijuna kuna kojim se financiraju aktivnosti s ciljem rasta postojećih društvenih poduzetnika u vidu jačanja njihovih kapaciteta, održivosti i konkurentnosti, s posebnim naglaskom na poticanje zapošljavanja.  Primatelji ugovora u ovoj kategoriji u našoj županiji su Razvojni europski centar inicijativa i projekt ‘Mi to možemo’ vrijednosti 1.155.800 kuna,  TEXO MEI j.d.o.o., projekt ‘Društveni inovator’ vrijedan  1.062.866 kuna,  Skijaški klub ‘Knin-ski’, projekt ‘KNIN-SKI’ vrijedan 420.141,90 kuna, Konjički klub Kolan – udruga za aktivnosti i terapiju pomoću konja i projekt ‘Društvenim poduzetništvom do razvoja zajednice’ čija je vrijednost 1.173.200 kuna,  Marunuša j.d.o.o., projekt ‘Eko društveni poduzetnici’ vrijedan 1.145.410 kuna i Udruga ‘RAZVOJNI PUT’ za istoimeni projekt vrijedan 1.025.640 kuna. Ugovor je potpisala i  Bartolomej j.d.o.o. za proizvodnju, trgovinu i usluge.

Ovom prilikom potpisana su i dva ugovora ukupne vrijednosti 2,9 milijuna kuna u okviru Poziva ‘Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – Faza I’ u svrsi unaprjeđenja socijalne uključenost za 105 korisnika, od čega je 65 djece s teškoćama u razvoju i 40 starijih osoba koji boluju od Alzheimera i demencije.

U ovoj kategoriji Udruzi Žena za projekt ‘PONOS – podrška održivoj neformalnoj obiteljskoj skrbi’ pripalo je  1.462.950 kuna.

Ugovorima je obuhvaćeno i provođenje edukacije za 1821 stručnjaka iz sustava socijalne skrbi, zapošljavanja, obrazovanja, zdravstva, pravosuđa i policije koji rade s korisnicima. Na razini cijele Hrvatske Pozivom je planirano pružanje socijalnih usluga za preko 10 300 osoba.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.