Stožeri nisu tražili C model

Naša županija treća po udjelu zaraženih učenika. Nastava u školama počinje 10. siječnja

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Broj zaraženih učenika u Hrvatskoj znatno je porastao u prošlom tjednu kada su učenici bili na praznicima, a po udjelu zaraženih učenika Šibensko-kninska županija je treća, odmah iza Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske, prenosi Telegram.

Posljednji dan nastave u prvom polugodištu bio je 23. prosinca, a u tom je tjednu bilo ukupno 2726 učenika s registriranom zarazom. U proteklom tjednu, koji su učenici u cijelosti proveli na praznicima, broj zaraženih se penje na 3332, s prosječnim dnevnim brojem novozaraženih od 476. Kako se i očekivalo, blagdanska druženja utjecala su na porast zaraženih i u učeničkoj populaciji.

S obzirom na to da u Hrvatskoj imamo nešto više od 450.000 učenika, udio zaraženih u postotku je dosta malen i iznosi 0,7 posto. Ističe se podatak kako trećina zaraženih hrvatskih učenika dolazi iz dvije županije – Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske.

Nakon Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske, po višem udjelu zaraženih učenika protekloga tjedna slijede Šibensko-kninska, Primorsko-goranska i Zadarska županija, u kojima je udio zaraženih učenika preko 1 posto.

Bez obzira na izgledan daljnji rast broja slučajeva među učenicima, iz Ministarstva znanosti i obrazovanja su javili kako ne namjeravaju mijenjati odluku o početku i završetku nastavne godine, odnosno da će nastava nakon zimskih praznika normalno početi 10. siječnja. Potvrdili su i kako ih za sada nijedna županija nije obavijestila o eventualnom prelasku na online nastavu (C model nastave) od ponedjeljka.


Pratite nas i na društvenim mrežama: