Samo Solaris nudi više stotina zaposlenja

Naša županija godinu zaključila s manje nezaposlenih, a u siječnju eksplodirala potražnja za sezoncima

FOTO: Arhiva ŠIBaj TV-a
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Broj nezaposlenih u Šibensko-kninskoj županiji na kraju prošle godine bio je 4.451, što je stotinjak više nego u studenome 2021. godine i na razini brojki s kraja 2019. godine te 825 manje nego na kraju 2020. godine. U odnosu na kraj 2020. godine, prošlu godinu je naša županija zaključila sa 16 posto manje nezaposlenih osoba.

Blagi rast broja nezaposlenih u prosincu prošle godine prati i pad potražnje za radnicima. Poslodavci su lani u studenome tražili u našoj županiji 366 radnika, a u prosincu 282, slično kao i 2019. godine. Te brojke su ipak 35-postotni oporavak tržišta rada na kojem se u prosincu 2020. godine tražilo tek 209 radnika.

U ovom trenutku najviše je aktualnih oglasa za slobodna radna mjesta u uslužnim i ugostiteljskim zanimanjima, a potom u trgovačkim i srodnim zanimanjima te jednostavnim prodajnim i uslužnim zanimanjima. U tim grupacijama je objavljeno čak 90 oglasa, a riječ je uglavnom o hotelijerima i ugostiteljima koji se pripremaju za turističku sezonu.

Po potražnji za sezonskim radnicima u siječnju prednjači Solaris koji do 5. veljače traži više stotina radnika. Značajna je i potražnja za stručnim radnicima iz područja informatike i tehničkih znanosti.

Sve oglase za radna mjesta možete pogledati OVDJE.


Pratite nas i na društvenim mrežama: