Stigla isprika za dva dana smrada

Nakon uzbune koju su podigli građani oglasila se i Uprava Impol-TLM-a

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Iz Uprave Impol-TLM-a, a na naš upit upućen Impol Grupi, danas je stigla isprika zbog neugodnog mirisa koji je, kako je pisao Šibenski portal, početkom godine dva dana mučio i uznemiravao stanovnike Ražina i Brodarice. Iz Impol-TLM-a navode da je bila riječ o pojavi bezopasnog neugodnog mirisa iz dijela pogona tople valjaonice.

– Naime, zbog zakazivanja regulacije temperature u spremniku ulja došlo je do pregrijavanja reduktorskog ulja visoke viskoznosti do 460 Celzijevih stupnjeva te su po okoliš bezopasne pare kroz tračni ispust spremnika izašle vani. Prema Sigurnosno-tehničkom listu navedenog ulja, ulje nije štetno za okoliš te se u trenutku događaja nije odvijao proizvodni proces – pišu u isprici iz Uprave Impol-TLM-a.

Kako smo pisali, nakon više dojava građana iz Županijskog centra 112 obavijestili su vatrogasce, a potom i Inspekciju zaštite okoliša koji nisu utvrdili zagađenje zraka.

– Gore navedeno je potvrdio i Državni inspektorat u petak, 3. siječnja 2020. godine, kada je u tvornici Impol-TLM obavljen inspekcijski nadzor od strane Inspektora zaštite okoliša, te nisu utvrđene nepravilnosti iz područja nadležnosti navedene inspekcije niti da je u krugu tvornice utvrđeno ikakvo onečišćenje, a sve nakon utvrđivanja razloga ovog događaja – pišu u odgovoru iz Uprave Impol-TLM-a uz duboku ispriku i napomenu da su u Impol-TLM-u dopunili sve upute i procedure za sprječavanje navedene i sličnih situacija.

Intenzivan smrad već dva dana muči stanovnike Brodarice i Ražina: Policija misli da ima ‘krivca’


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.