Slijedi nova runda

Nakon tri sata završen sastanak, no dogovor nije postignut: ‘Pregovori se nastavljaju, štrajk ide dalje’

Srednja strukovna škola Šibenik/Facebook/Podrška roditelja nastavnicima u štrajku
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Završio je sastanak sindikata i Vlade u Banskim dvorima, a kako doznajemo sindikati i Vlada ponovno nisu postigli dogovor, javlja RTL.

Predstavnici sindikata koji su danas ponovno pozvani u Banske dvore, po izlasku su poručili da razgovori s Vladom nisu gotovi te će se nastaviti. Poručuju kako su za novi krig pregovora spremni već ovog vikenda.

– Mi smo danas predsjedniku Vlade prenijeli rezultate izjašnjavanja i poruke zaposlenih u sustavu obrazovanja, kao i poruke tijela sindikata za rješavanje problema i načina na koji možemo riješitit ovaj problem. Razgovarali smo i o nematerijalnim pravima, ubrzavanju realizacija akcijskog plana protiv nasilja i zakona inspekcije i anonimnim prijavama, no najvažnije pitanje je bilo rješavanje koeficijenata složenosti poslova u sustavu odgoja i obrazovanja. Riječ koeficijent je bila puno puta izrečena, mi smo jasno rekli što želimo, no završili smo razgovore s obećanjem da ćemo od Vlade dobiti odgovor –  poručio je sindikalni čelnik Branimir Mihalinec po izlasku iz Banskih dvora.

Na pitanje postoji li mogućnost da štrajka u ponedjeljak ne bude Mihalinec je poručio kako je ‘Vlada na potezu’ te da su jasno iskomunicirali da su dostupni za dogovore i tijekom vikenda.

– Siguran sam da Vlada razumije situaciju. Mi ćemo se boriti do kraja – poručio je.

Sindikalna čelnica Sanja Šprem novinarima je kratko rekla kako će biti zadovoljna kada premijer bude spreman dati učiteljima i zaposlenicima u prosvjeti dati ono što žele, a to su koeficijenti složenosti postupka.

– Razgovarali smo i koeficijentima tri sata. Na stol smo stavili zahtjeve ljudi, njih 95 posto da žele koeficijente. Upoznali smo premijera sa svim problemima u sustavu obrazovanja koji muče djelatnike u prosvjeti – kazala je Sanja Šprem te dodala kako je važno svim problemima u sustavu obrazovanja pristupiti ozbiljno.

O opciji dodataka, kaže, nisu razgovarali. Premijer je shvatio što zaposlenici u obrazovanju žele. Štrajk ide dalje,dodala je.

Rekla je i kako plaćanje dana u štrajku nije bila tema ovih razgovora, a novi sastanak s Vladom, kaže, nisu dogovorili.

Pregovori traju već dva i pol sata! ‘Premijer treba donijeti uredbu o koeficijentima i tada se sve rješava’.

Cijeli tekst možete pročitati OVDJE.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: