Nastavak babljeg ljeta

Nakon ‘paklenog’ početka, drugi dio tjedna konačno bi mogao donijeti osvježenje

Početak novog tjedna u Dalmaciji se nastavlja pretežno sunčano, uz većinom povremene visoke koprenaste oblake. Slabu i umjerenu buru sredinom dana zamijenit će maestral pa će more biti malo i umjereno valovito. Spas od vrućina neki će potražiti u moru ugodne temperature, između 23 i 25 °C.

Tek je na Promini i u Dubravi jutros izmjereno 19 °C, a sva ostala mjesta i gradovi u županiji u 7 sati prešli su 21 °C. Skradin,  Brodarica i Miljevci bili su na 21 °C, Kistanje, Vodice i Žirje 23, Šibenik 24, Jezera i Žirje 25, Pirovac i Jezera 26, a Rogoznica na 27 °C.

Do četvrtka se nastavlja stabilno vrijeme – suho, sunčano i iznadprosječno toplo, u mnogim mjestima čak i vruće, kao rijetko kada u ovom dijelu godine, a i tako kasno u godini – uz mjestimičan nastavak toplinskog vala koji može djelovati na zdravlje, javlja HRT. A i bura će još danas ponegdje na Jadranu biti jaka, na udare i olujna, uglavnom na sjevernom dijelu.

U drugom dijelu tjedna će biti svježije, najprije u kopnenom području, zatim i na Jadranu. Osvježenje će donijeti dolazak frontalnog poremećaja s kojim je velika vjerojatnost pljuskova i grmljavine, a ne smije se isključiti ni mogućnost tuče.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.