Nakon dva tjedna lokaliziran požar na Dinari: Opožarena je površina u dužini od 16 kilometaraFoto: Hrvatska vatrogasna zajednica
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Lokaliziran je požar na Dinari koji se prošlog tjedna proširio iz Bosne i Hercegovine na područje Republike Hrvatske. U gašenju su sudjelovale vatrogasne snage iz Šibensko-kninske županije i Splitsko-dalmatinske županije te protupožarne zračne snage MORH-a, izvijestili su iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

– Požar koji je u četvrtak, 9. travnja ušao na prostor Republike Hrvatske iz Bosne i Hercegovine jučer  je u 17.35 sati na prostoru Šibensko-kninske županije lokaliziran. Moram naglasiti kako je požar na prostoru BiH gorio osam dana prije ulaska u naše područje. Opožarena je površina u dužini od 16 kilometara, a u gašenju su sudjelovali vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Knin, vatrogasci dobrovoljnih vatrogasnih društava Knin i Kijevo te protupožarne zračne snage, kao i lovci te planinari s područja Kijeva – rekao je zapovjednik VZŽ Šibensko-kninske Darko Dukić.

Prema riječima  zapovjednika VZŽ Splitsko-dalmatinske Dražena Glavine, na gašenju požara koji je došao iz Bosne i Hercegovine i širio se prema Šibensko-kninskoj županiji, ali i na područje Splitsko-dalmatinske županije, svakodnevno je bilo aktivno oko 50 vatrogasaca iz Županije kao i pripadnici DVIP-a Split.

U spašavanju planinarskih kuća pridružili su se i pripadnici HGSS-a te planinari. Istovremeno je gašen i požar na Svilaji koji je trajao tri dana. Glavina je istaknuo kako su svi požari pod nadzorom te da će vatrogasci nastaviti i dalje s osiguranjem požarišta.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.