Provjerite radno vrijeme

Nacionalni park ‘Krka’ ima promotivnu lipanjsku akciju koju ne želite propustiti

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Ne propustite lipanjsku promotivnu akciju ‘Upoznajte gornji tok rijeke Krke’, koja vam kupnjom ulaznice za lokalitet Roški slap, omogućuje posjet svim lokalitetima na srednjem i gornjem toku Krke: Visovačkoj kući ‘Kuželj’, Oziđanoj pećini, Burnumu, manastiru Krka i Eko-kampusu ‘Krka’ u Puljanima, kao i brojnim poučno-pješačkim stazama.

Ulaznica za Roški slap iznosi 100 kuna za odrasle, a 55 kuna za djecu od sedam do osamnaest godina. Djeca do navršenih sedam godina ne plaćaju ulaz.

Uz vrlo atraktivne izlete brodom, s prvim danom lipnja, novost u Nacionalnom parku je uvođenje linijskog prijevoza posjetitelja, brodom i autobusom. Drugim riječima, posjetitelj će moći sam kreirati svoj itinerar, odnosno obilazak Parka prilagoditi svojim trenutnim željama, što znači da će se na pojedinim lokalitetima moći zadržati dulje ili kraće.

Detaljan raspored brodskih i autobusnih linija i vrijeme polazaka nalazi se ovdje. Svi koji žele isplanirati svoj posjet Parku moći će, online ili na recepciji, odabrati mjesto, način i točno vrijeme ulaska i izlaska iz Parka. Usluga se odnosi i na individualne posjetitelje i na grupe te se dodatno naplaćuje.

Putovanje započnite na Roškome slapu, lokalitetu punom iznenađenja. Nakon niza usporednih slapova, u narodu prozvanih Ogrlice, Krka se s glavnoga slapa, smještenog na kraju barijere, u širokoj lepezi s petnaest metara visine ruši u Visovačko jezero. Na vidikovac s kojega se pruža pogled na Ogrlice možete se uspeti drvenim stepenicama. Do Oziđane pećine vodi 517 stepenica položenih na stijenu.

Nakon što obiđete Roški slap, zaputite se Krkom uzvodno, brodom ili automobilom, i otkrijte moć prirode u raskošnoj vegetaciji i strmim kanjonima. U pitomoj dragi uz rijeku Krku smjestio se manastir Krka, duhovno središte pravoslavnih vjernika, koji možete razgledati u pratnji djelatnika. Skriven u njedrima Dalmatinske zagore, u kamenu i kršu, obrastao surovom makijom, nalazi se biser antičke civilizacije, rimski vojni logor Burnum. Amfiteatar se može obići, uz upoznavanje s poučnim tablama, samostalno ili u pratnji djelatnika.

Nekoliko stotina metara od arheološkog lokaliteta Burnum nalazi se Manojlovački slap, najviši slap na rijeci Krki. Ne zaboravite navratiti do Eko-kampusa ‘Krka’ u Puljanima i pogledati novouređenu Arheološku zbirku, u kojoj su izloženi predmeti pronađeni u arheološkim iskapanjima.

Od 1. lipnja radno vrijeme Skradinskog buka je od 8 do 20 sati, lokaliteta na srednjem i gornjem toku od 10 do 18.30 dok su Visovac i manastir Krka otvoreni za posjećivanje od 9 do 17 sati.


Pratite nas i na društvenim mrežama: