Od ponedjeljka vraćaju se linije prema zapadnom dijelu županije

Načelnici Tribunja, Tisnog i Murtera popustili Knezu. U kolovozu sufinanciraju linije ATP-a

Autobusi Autotransporta Šibenik od ponedjeljka, 3. kolovoza voze prema zapadnom dijelu županije. Dogovor je to koji je postignut nakon iscrpnih i detaljnih razgovora i pregovora s direktorom ATP-a Branimirom Knezom, kaže Marko Grubelić, načelnik Općine Tribunj.

– Gospodin Knez se zaista pokazao kao maksimalno kooperativan, postigli smo dogovor i linije ponovno kreću od 3. kolovoza. Zajedno s kolegama načelnicima Tonijem Turčinovom  i Ivanom Klarinom, dogovorio sam sve detalje oko sufinanciranja i voznog reda. Nakon što mi iz ATP-a dostave točnu satnicu polazaka i odlazaka, ista će biti objavljena. Svakako se radi o ukupno deset polazaka, odnosno pet prema Šibeniku i pet iz Šibenika. Svaku od naših Općina će ovo koštati 8.283,33 kuna (uključujući PDV), za mjesec kolovoz. Od rujna nema ovakvog tipa sufinanciranja – poručio je Grubelić u objavi na Facebooku.

Podsjetimo, zapadni dio županije od izbijanja pandemije koronavirusa bio je prometno izoliran. Na ucjenjivački stav Branimira Kneza već ranije su reagirali načelnici javno-prometno ‘odsječenih’ općina koji nisu bili spremni na dodatna davanja ATP-u kojem već sufinanciraju školske linije, a ni Županija nema novca za sufinanciranje i redovitih županijskih linija.

 

ATP planira ukidanje još autobusnih linija?! Knez prvo ‘opleo’ po novinaru, pa zatražio pomoć medija

Autotransport Šibenik trenutno u pat poziciji drži autobusni prijevoz na županijskim linijama prema Tribunju, Murteru i Pirovcu, te prema Skradinu, Drnišu i Kninu, ali se i ozbiljnije pripremaju za ukidanje još većeg broja županijskih linija, nego za vraćanje u promet svih autobusnih linija koje su ukinute tijekom koronakrize.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.