Evo gdje su kontrole

Na šest policijskih punktova u našoj županiji od ponoći vraćeno 13 osoba bez propusniceFoto: Hrvoje Jelavić/PIXELL
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Policija je sa kontrolnih punktova na području Šibensko-kninske županije, od početka primjene odluke o zabrani napuštanja županije u kojoj građani imaju prijavljeno stalno mjesto prebivanja, vratila 13 građana koji nisu imali propusnicu, potvrdio je za Šibenski portal Šime Pavić, glasnogovornik Policijske uprave šibensko-kninske.

-Na području PU šibensko-kninske je postavljeno 6 punktova za kontrolu provođenja epidemiološke mjere zabrane putovanja ili putovanja s propusnicom. Na kontrolnim punktovima je ukupno 14 policijskih službenika, a raspoređeni su prema obimu posla. Do sada je s punktova odvraćeno 13 osoba koje nisu imale propusnicu – kazao nam je Pavić.

Kontrolni punktovi policije su na Dalmatini kod odmorišta Prokljan u oba pravca te na državnim cestama kod poslovne zone Stankovci, u Pađenima, na skretanju za Lepenicu i u Kljacima.

Podsjetimo, s obzirom na povećani rizik od prijenosa bolesti Covid-19, kako bi se smanjila mogućnost daljnjeg širenja bolesti, zabranjeno je napuštanje županije u kojoj osoba ima prebivalište ili boravište. Odluka je stupila na snagu u ponoć, a njeno trajanje se određuje do 8. siječnja 2021. godine.

Zahtjeve za izdavanje propusnica građani će moći predati od 21.12.2020. godine, na https://epropusnice.gov.hr/.

Propusnice, kroz sustav e-Propusnica, izdavat će županijski stožeri prema mjestu prebivališta fizičke osobe ili njenog stalnog boravišta.

Građani Šibensko-kninske županije koji nisu u sustavu e-Građani, od navedenog datuma, zahtjev mogu predati putem elektroničke pošte: Stožer civilne zaštite Šibensko-kninske županije, Email: propusnice@skz.hr, svakodnevno od 8 do 22 sata.


Pratite nas i na društvenim mrežama: