Relativno povoljna epidemiološka slika

Na području županije nema novooboljelih od COVID-19. Ozdravilo je 37 ljudi, a stigla je i nova pošiljka zaštitne opremeFoto: Ilustracija/Pixabay
Ilustracija/Pixabay

Na području naše županije nema novooboljelih od zarazne bolesti COVID-19, tako da je broj zaraženih osoba i dalje 86, a oporavilo se 37 osoba, izvijestili su iz Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije.

Na Odjelu infektologije šibenske bolnice hospitalizirano je pet pacijenata od kojih je jedna osoba i dalje na respiratoru. Dva pacijenta iz šibenske bolnice se i dalje nalaze na respiratoru u KBC Split. Pod mjerama zdravstvenog nadzora je 91 osoba, od čega je 60 kontakt s oboljelim od COVID-19.

U protekla 24 sata u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj nije bilo dojava o kršenju mjera samoizolacije.

– Stožer civilne zaštite Šibensko-kninske županije i dalje koordinira i doprema zaštitnu opremu svim zdravstvenim ustanovama na području županije. Iz vlastitih proračunskih sredstava dosad je utrošeno 250 tisuća kuna za nabavku zaštitne opreme za zdravstvene ustanove i ustanove socijalne skrbi na području županije. Uz opremu nabavljenu iz vlastitih proračunskih sredstava, Stožer doprema i raspoređuje i opremu koju osigurava Nacionalni stožer RH i Krizni stožer zdravstva. Ističemo da je riječ o dostatnim količinama zaštitne opreme u zdravstvenim ustanovama, te u tom dijelu nema poteškoća – priopćeno je iz županijskog Stožera civilne zaštite koji i dalje apelira na građane da se pridržavaju propisanih mjera kako bi zadržali relativno povoljnu epidemiološku sliku.

Sve informacije vezane uz koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.