Izglasani novi turistički paušali

Na online sjednici županijske Skupštine usvojen proračun 70 milijuna veći od ovogodišnjeg

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Na online sjednici Skupštine Šibensko-kninske županije, koja je održana bez aktualnog sata i uz prijenos pun muka, šuškanja i kašljanja te bez mogućnosti najavljenog medijskog konferencijskog praćenja, Proračun za 2021. godinu usvojen je sa 22 glasa, od 27 prijavljenih članova Skupštine.

Ukupan Proračun za 2021. godinu planiran je u visini od 898 milijuna kuna što je za 69,5 milijuna kuna više u odnosu na ovogodišnji. Razlog povećanja je provedba i ugovaranje novih EU projekata kroz Riznicu te povećanje prihoda od HZZO-a temeljem ugovornih obveza kod zdravstvenih ustanova korisnika županijskog proračuna.

Članovi Skupštine izglasali su danas i iznose turističke pristojbe za osobe koje koriste uslugu noćenja u smještajnom objektu u kojem se obavlja ugostiteljska djelatnost. Pristojba će za smještajne objekte po osobi u 2021. godini iznositi 11 kuna, a u kampovima i odmorištima 8 kuna.

Za smještaj na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu iznos paušala po krevetu 200 kuna, a za smještaj u domaćinstvu 350 kuna. Paušal za smještaj u domaćinstvu u kampu i objektu vrste kamp odmorište ili kamp odmorište robinzonski smještaj – za svaku smještajnu jedinicu 500 kuna, a za smještaj na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu u kampu i objektu vrste kamp odmorište ili kamp odmorište robinzonski smještaj za svaku smještajnu jedinicu 250 kuna. Visina turističke pristojbe koju plaća vlasnik kuće, apartmana ili stana za odmor u godišnjem paušalnom iznosu, za sebe i članove uže obitelji za prvog člana će biti 60 kuna, za drugog također 60 kuna, a za svakog slijedećeg člana 25 kuna.

Izglasana je danas i odluka kojom se odobrava kreditno zaduženje Javne ustanove Priroda Šibensko-kninske županije radi provedbe EU projekta ‘Turistička valorizacija kanala sv. Ante u Šibeniku – 2. faza’ putem kratkoročnog revolving kredita, na rok od jedne godine, u iznosu do 14,8 milijuna kuna. Kredit će dati Hrvatska poštanska banka uz jamstvo Šibensko-kninske županije.


Pratite nas i na društvenim mrežama: