U Hrvatskoj 36 novooboljelih, ukupno 418

Na Murteru osam oboljelih, 30 s temperaturom: ‘Odobrit ćemo svaku mjeru koju odobri epidemiolog na terenu’

‘Mi smo dobili jučer informaciju o stanju na Murteru. Kontaktirani su epidemiolozi, tamo je bilo osam pozitivnih i 30 ljudi s temperaturom. Epidemiološka obrada je u tijeku, mi smo odgovorili da će Nacionalni stožer odobriti svaku onu mjeru koju odobri lokalni epidemiolog na terenu. Dok se ne vidi što je s tih 30, nama se čini opravdana mjera da se sve zatvori, a onda ćemo vidjeti što dalje’, izjavio je jutros na konferenciji za medije Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

U Hrvatskoj je do danas potvrđeno 36 novooboljelih, ukupno 418 bolesnika. Napravljeno je 3.932 testiranja, a na respiratoru je 10 bolesnika – sedam u Zagrebu, dva u Osijeku i jedan u Rijeci.

– Imamo više od 2.000 bliskih kontakata zaraženih. Od ukupno testiranih 12 posto je pozitivnih. 57 posto su muški, 43 posto zaraženih su žene. Imamo 15 bolničkih liječnika koji su pozitivni, 7 medicinskih sestara, jednog liječnika opće prakse – otkrio je šef HZJZ-a Capak.

– Tri vojnika u Litvi imaju koronavirus, 39 pripadnika je stavljeno u samoizolaciju. Za jednog se čekaju rezultati – rekao je general Hrvatske vojske.

U Osijeku se obrađuju dva žarišta. Jedan pacijent je na intenzivnoj skrbi. Detalje kako je nastalo žarište, Nacionalni stožer otkrit će poslijepodne, javlja Index.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.