Kamp će imati svoj pročistač

Na Jadriji Austrijanci planiraju graditi kamp sa četiri zvjezdice za 348 gostiju

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Tvrtka Gebetsroither 3E Resort iz Pule planira izgradnju kampa Garden Resort Šibenik – Vodice u masliniku uz more na Jadriji. Riječ je o tvrtki osnovanoj kapitalom iz Austrije koja na 25.189 četvornih metara planira smjestiti 116 kamp parcela od 100 do 200 četvornih metara. Projektom je predviđena i izgradnja recepcije, sanitarnog čvora i parking s 25 mjesta, a na svakoj parceli mjesto za jedno vozilo, odnosno kamper ili putničko vozilo.

Recepcija će biti samostojeća prizemna zgrada oblika elipse površine 56 kvadrata. Osnovna
konstrukcija će biti čelična na armiranobetonskoj ploči. Sanitarni čvor bit će zgrada predviđena kao samostojeća građevina visine prizemlja i površine 164 četvorna metra. Sastojat će se od nekoliko volumena različitih visina, od 120 do 300 centimetara, iznad kojih će biti nadstrešnica u obliku lista.

Investitori su Šibensko-kninskoj županiji poslali zahtjev za ocjenu o potrebi procjene utjecaja na okoliš za planirani zahvat uz koji je priložen Elaborat zaštite okoliša koji je izradila tvrtka Kaina iz Zagreba.

Između ostaloga u elaboratu se navodi kako će ‘tijekom rada kampa nastajati sanitarne otpadne vode koje će se odvoditi u interni sustav odvodnje sa uređajem za pročišćavanje otpadne vode, a nakon pročišćavanja sakupljat će se u zasebnom spremniku. Pročistač će koristiti kombinaciju mehaničkog i biološkog pročišćavanja. Čiste oborinske vode sakupljat će se zasebnim sustavom odvodnje. Sakupljene pročišćene sanitarne vode i čiste oborinske vode koristit će se u navodnjavanju maslinika i okoliša kampa. Otpadni mulj nastao pročišćavanjem otpadne vode predavat će se ovlaštenom sakupljaču na daljnje zbrinjavanje. Navedenim načinima zbrinjavanja otpadnih voda ne očekuje se negativni utjecaji na podzemne vode’.

Pristup kampu bit će postojećom cestom pa je elaboratom opisana i obveza saniranja oštećenja te ceste tijekom izgradnje kampa, kao i njezino opterećenje prometom u sezoni.

‘Tijekom radova na izgradnji kampa bit će pojačan promet transportnih sredstava i građevinske mehanizacije koja će sudjelovati u izgradnji. S tim u vezi, moguće je rasipanje tereta poput zemlje i drugih građevinskih materijala na okolne prometnice. Stvaranje poteškoća u odvijanju prometa se ne očekuje budući da prometnice kojima se dolazi do lokacije zahvata nisu od većeg prometnog značaja. Uslijed češćih prohoda teških transportnih sredstava i građevinske mehanizacije moguća su oštećenja drugih prometnica. Nakon završetka radova, a u slučaju značajnijih oštećenja drugih prometnica, iste je potrebno sanirati. Navedeni utjecaj je slabo značajan i ograničen je na vrijeme trajanja radova’, piše u elaboratu.

Tijekom korištenja kampa ne očekuje se veliko povećanje ukupnog prometa na lokalnim prometnicama zbog kapaciteta kampa i prometne izdvojenosti.

Urbanističkim planom uređenja, osim planirane izgradnje, predviđeno je proširenje postojećeg kampa. Uređenjem obalnog pojasa, piše u elaboratu, turistima bi se pružili novi rekreativni sadržaji. Tijekom ljetnih mjeseci kada će kamp raditi punim kapacitetom moguć je boravak maksimalno 348 posjetitelja koji će koristiti uređenu plažu ispred kampa, te se ne očekuje bitan utjecaj na kakvoću mora za kupanje.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.