Na humanitarni bal HDZ-a u Atriumu došao i Jandroković: ‘Daleko smo najjača stranka u Hrvatskoj’

Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Humanitarna večera s ciljem prikupljanja sredstava za kninsku bolnicu i Udrugu Aurora u organizaciji županijskog HDZ-a okupila je večeras u Atriumu tristotinjak članova i simpatizera stranke. Uoči večere održana je sjednica kojoj je nazočio Gordan Jandroković, glavni tajnik stranke i predsjednik Hrvatskog sabora, a među uzvanicima bilo je mnoštvo istaknutih članova stranke.

U okviru redovitog obilaska Hrvatske i priprema za nadolazeće europske izbore danas je u Šibeniku održao sastanak sa županijskim odborom gdje je članove upoznao s planovima vezanima uz izbore.

– Očekujemo uvjerljivu pobjedu jer HDZ je u ovom trenutku daleko najjača stranka u Hrvatskoj i vjerujem da će nadolazeći izbori pokazati našu snagu i ozbiljnost. Čini mi se da je oporba trenutno u vrlo slabom stanju, jalova i bez ozbiljnih argumenata. Ovi izbori su test na kojima želimo pokazati svoju snagu. Voljeli bi smo da imamo jače protivnike, da kolege iz oporbe odgovornije i ozbiljnije nastupaju i da se ta politička bitka ne pretvara u dosjetke ili uvrede i klevete na račun drugih ljudi. Voljeli bismo natjecanje u programima i idejama povezanim sa gospodarskim rastom, zapošljavanjem i europskim pitanjima. Ova kampanja će pokazati tko je ozbiljan i tko može braniti nacionalne interese u Europi i tko je kadar voditi ozbiljne politike – kazao je Jandroković nakon sjednice.

hdz29

Komentirao je i problem konzumacije kanabisa u zdravstvene svrhe, zbog čega je danas predsjednica Kolinda Grabar Kitarović potpisala pomilovanje Huanitu Luksetiću.

– To je kompleksna materija, tu treba imati razumijevanja, ali isto tako treba biti jasan kada se govori o tome treba li legalizirati drogu. Za to se ne zalažem. Tu su dva smjera, a neki sada ovu raspravu o marihuani, kao pomoćnom sredstvu u bolesti, nastoje pretvoriti u raspravu o legalizaciji droge, što ne podržavam – istaknuo je.

hdz37

Humanitarna večera organizirana je s ciljem prikupljanja sredstava za kninsku bolnicu i Udrugu Aurora, a upravo je solidarnost jedno od temeljnih načela na kojima djeluje stranka, kazao je Jandroković.

– Ovo pokazuje da bavljenje politikom sadrži ne samo borbu za vlast već i borbu za javno dobro, odnosno potrebite u ovom slučaju. Jedno od temeljnih načela na kojima djelujemo je načelo solidarnosti i zato čestitam što ste se odazvali u velikom broju. To je smisao politike, briga o društvu, ljudima, susjedima. Najveća smo i najsnažnija stranka koja brine o državnim interesima, gospodarstvu, međunarodnom položaju, generacijama koje dolaze i čast je biti članom ove stranke – kazao je za kraj.

hdz

Okupljene je pozdravio i predsjednik županijskog HDZ-a Nediljko Dujić koji je se nada da će s ovom praksom nastaviti i u budućnosti.

– Osim politike kojom se mi bavimo, želimo kroz ovu humanitarnu večeru pokazati i ono ljudsko lice HDZ-a. Ovakav način druženja večeras je organiziran po prvi put u našoj županiji, ali vjerujem da će se nastaviti i u budućnosti jer nema plemenitijeg čina nego pomoći drugima – kazao je domaćin večere.

Župan šibensko-kninski Goran Pauk naglasio je kako je HDZ jedna velika politička obitelj, a obitelji je uvijek lijepo vidjeti na okupu.
– Svaka obitelj djeluje humano i socijalno i tako smo se mi večeras po prvi put u povijesti HDZ-a naše županije okupili na ovom humanitarnom balu, odnosno večeri. Nazvali ovo večerom ili balom, najvažnije je poruka da osim što smo jaka politička opcija, da smo i jaka humanitarna opcija – istaknuo je Pauk.

SNAGA Šibenski portal

Humanitarna večera HDZ-a

Među brojnim uzvanicima bili su i gradonačelnik Šibenika Željko Burić sa zamjenikom Paškom Rakićem, saborska zastupnica Branka Juričev-Martinčev, državni tajnik u Ministarstvu kulture Ivica Poljičak i mnogi drugi istaknuti gosti.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.