Tjedna analiza prometa

Muškarac (55) u petak navečer u Kninu napuhao 1,84. Iz prometa isključeno 25 vozača i 19 vozila

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Muškarca (55) zaustavila je policija u petak u 20.50 sati u Kninu dok je vozio Volkswagena šibenskih tablica te mu je izmjereno 1,84 promila alkohola u organizmu. Vozač je zadržan do otrježnjenja, a protiv njega će biti podnesen Optužni prijedlog, priopćeno je iz Policijske uprave šibensko-kninske.

Inače, na području PU šibensko-kninske protekloga tjedna dogodilo se 14 prometnih nesreća u kojima su tri osobe lakše ozlijeđene. Uzroci nesreća bili su prebrza vožnja te nepoštivanje prednosti prolaska.

Policija je utvrdila i sankcionirala ukupno 247 prekršaja od čega najviše za nepropisnu brzinu, nekorištenje pojasa, nepropisno uključivanje i isključivanje iz prometa, vožnju u pijanom stanju te za korištenje mobitela u vožnji, a iz prometa je isključeno 25 vozača i 19 vozila.

– Obzirom na statističke pokazatelje, pozivamo  vozače da poštuju prometne propise, da ne voze nepropisnom brzinom kao i bez sigurnosnog pojasa, zatim ukoliko im je istekla valjanost vozačke ili prometne dozvole, da ne koriste mobilne telefone tijekom vožnje niti voze pod utjecajem alkohola, kao i da ne upravljaju tehnički neispravnim vozilima jer samo odgovorno ponašanje je garancija sigurnosti u prometu, a ranije smo već i najavili da će do kraja godine biti pojačan nadzor i kontrola prometa na cestama – poručuju iz PU šibensko-kninske.


Pratite nas i na društvenim mrežama: