MOST u priopćenju prešutio kandidature pa imena naknadno pustio u medije

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Još se jedna politička opcija odlučila kandidirati na svibanjskim lokalnim izborima i svoje liste istaknuti u Šibensko-kninskoj županiji i gradu Šibeniku. MOST nezavisnih lista proteklog je vikenda održao prvu programsku radionicu u Šibeniku o čemu je izvijestio javnost, a odmah nakon toga na sve su strane procurila imena MOST-ovih kandidata. Kako neslužbeno doznajemo na popisu koji je upućen središnjici u Zagreb istaknuto je nekoliko imena potencijalnih MOST-ovih kandidata za čelna mjesta u županijskoj i gradskoj upravi.

Već u priopćenju MOST-a spominje se šibenski konzervator Ivo Glavaš koji je i vodio programsku radionicu. Glavaš nikada nije skrivao svoje političke ambicije. Bio vijećnik u prvom sazivu Gradskog vijeća Šibenika i član županijske skupštine te nositelj liste HSLS-a za županijsku skupštinu, a potom je, prije 17 godina, bio predsjednik šibenske organizacije Liberalne stranke. Donedavno je razmišljao i o ulasku u Plenkovićev HDZ i na kraju se našao u MOST-u.

most tri1

Navodno su u MOST-u središnjici predložili za kandidatkinju i aktualnu dekanicu Veleučilišta u Šibeniku, Anitu Grubišić, te vodičkog vijećnika Ivicu Ledenka koji je na prošlim izborima bio koordinator MOST-a u 9. izbornoj jedinici gdje bio treći na listi. Ledenko je prije angažiranja u MOST-u bio predsjednik i kandidat Nezavisne liste ‘Loza’, a prije toga predsjednik vodičke organizacije Hrvatskog bloka.

Među imenima potencijalnih MOST-ovih kandidata su Branko Đelalija, županijski povjerenik stranke i bivši načelnik Unešića, Josip Sučić, načelnik Ružića i Dalibor Perak, član Malog i Velikog vijeća Društva ‘Juraj Dalmatinac’. Đelalija je bio načelnik Unešića iz redova HSP-a, a na prošlim izborima, kao kandidat Loze, HSP-a AS i HSLS-a poražen od HDZ-ovog Živka Bulata. Sučić je u dva mandata  obnašao dužnost vijećnika u Općinskom vijeću Ružića, 2009. godine izabran je za načelnika općine, te je tu funkciju obnašao volonterski, a 2013. godine ponovno je izabran za načelnika na kandidacijskoj listi Loze i HSS-a. Dalibor Perak bio je 2012. godine nositelj Nezavisne liste Crnica te član inicijativnog kruga Loze.

most tri2

 

 

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: