Most i Loza traže od Dujića sazivanje tematske sjednice o ekološkom incidentu u Kninu

Ponukan posljednjim incidentom, kada su se zbog dizanja razine vode u kninskoj laguni kod pogona TVIK-a, otpadne vode izlile u riječicu Orašnicu, Ivica Ledenko, predsjednik Kluba županijskih vijećnika Mosta i Loze, uputio je Nediljku Dujiću, predsjedniku Skupštine Šibensko-kninske županije poziv u kojem traži žurno sazivanje tematske sjednice Županijske skupštine.

Tema bi bila ekološki incident u Kninu povodom izlijevanja opasnih industrijskih voda iz laguna uz tvornicu DIV u Orašnicu te dalje potencijalno u rijeku Krku uz izvješće mjerodavnih o realizaciji sanacije i izgradnji novog pročišćivača otpadnih voda u Kninu, koji zbog tonjenja terena ne prihvaća svu otpadnu vodu.

Ledenko moli Dujića da na sjednicu pozove resornog ministra Tomislava Ćorića, odnosno državnog tajnika zaduženog za zaštitu okoliša te ravnateljicu NP Krka, kao i sve koji mogu pridonijeti konstruktivnoj raspravi i konkretnim zaključcima i rokovima realizacije primarne i sekundarne sanacije.

– Ne treba duljiti o važnosti teme kako u zdravstvenom aspektu tako i u ekološkom te opasnostima po najveći brend naše i ne samo naše županije, rijeku Krku. Očekujem kako ćete sjednicu sazvati u najkraćem mogućem roku tim prije što ste i član Upravnog vijeća Nacionalnog parka Krka, posebno ugroženog ovim ekocidom – piše Ledenko.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.