Mnogi će si dati oduška za blagdane, a policija je najavila novu akciju u prometu. Pripazite

Ilustracija/Arhiva
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Maksimalan broj policajaca bit će na cestama diljem Šibensko-kninske županije 27. prosinca u vremenu od 8 do 13 sati, a posebno će ciljati na vozače koji ne koriste sigurnosni pojas, putnike koji nisu vezani te korištenje mobitela i drugih uređaja za vrijeme vožnje.

Kako je priopćeno iz PU šibensko-kninske, tijekom prvih 11 mjeseci ove godine, na području naše Policijske uprave zabilježeno je 1.056 prometnih nesreća, naspram 1.113 nesreća u istom razdoblju prošle godine, od kojih 749 s materijalnom štetom, 296 nesreća s ozlijeđenim osobama te 11 s poginulim osobama, dok ih je protekle godine poginulo devet.

– Ukupan broj prometnih nesreća smanjen je za 5,1 posto, broj nesreća s materijalnom štetom smanjen je za  4,8 posto, broj nesreća s ozlijeđenim osobama smanjen je  6,6 posto, a broj nesreća s poginulim osobama povećan je za 22,2 posto – izvijestili su iz PU šibensko-kninske.

Drugim riječima, broj stradalih manji je za 10,3 posto. S obzirom na novu akciju koja će se odviti u četvrtak, iz policije pozivaju sve vozače da poštuju prometne propise, posebice ograničenja brzine, da ne upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola ili droga, koriste sigurnosne pojaseve i ne koriste mobitel za vrijeme vožnje.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.