Dvije osobe na bolničkom liječenju

Mlađa žena iz Vodica oboljela od Covid-19, pod mjerama samoizolacije 113 osoba

Ilustracija/Arhiva

U Šibensko-kninskoj županiji  imamo još jedan slučaj oboljenja od zarazne bolesti COVID-19, priopćili su iz Županijskog stožera. Riječ je o mladoj ženskoj osobi iz Vodica, koja je bliski kućni kontakt s oboljelom osobom od COVID-19 koja boravi u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Od 24. lipnja do danas na području naše županije zabilježeno je 33 slučaja oboljenja. Oporavilo se 19 osoba, dvoje oboljelih i dalje se liječe na odjelu infektologije šibenske bolnice i nisu na respiratoru, dok ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se  u samoizolaciji na kućnom liječenju.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije je trenutno 113 osoba, od kojih je 105 osoba kontakt oboljelih od COVID-19, a 8 osoba imaju određene mjere samoizolacije zbog ulaska u Republiku Hrvatsku iz trećih zemalja. Na području PU Šibensko-kninske nije zaprimljena niti jedna dojava o kršenju mjera samoizolacije.  Od jučer je uzeto 64 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2.

– Šibensko-kninska županija je do 24. lipnja bila ‘corona free’ županija, no pojava novih slučajeva zaraze govori nam da je virus i dalje prisutan i da trebamo biti oprezni. Zato apeliramo na građane i turiste da se pridržavaju protuepidemijskih mjera kako bi zadržali povoljnu epidemiološku situaciju na našem području. Budimo odgovorni za svoje i zdravlje naših bližnjih – poručili su.

Sve informacije vezane uz koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.