Sastanak sa županom Paukom

Ministrica Tramišak u Šibeniku: ‘Županije će same kreirati strateške projekte’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak i šibensko-kninski župan Goran Pauk održali su sastanak na temu Razvojnog sporazuma za jadransku Hrvatsku te o konačnom dogovoru koji je postignut u Bruxellesu oko financijske poluge od 24,2 milijarde eura za gospodarski oporavak Hrvatske.

– Dosad smo ugovorili milijardu i 85 milijuna kuna za našu županiju, a u tijeku su pripreme za drugu omotnicu. Razrađujemo i način kako najbolje iskoristiti operativne programe. Ide se u smjeru da sve županije na Jadranu budu potpisnici jednog razvojnog sporazuma u okviru kojega bi nominirali samo strateške projekte – kazao je župan Pauk.

Što se tiče same šibensko-kninske županije odsada će sama biti kreator onoga što bi željela financirati te sam raditi svoj nekakav plan, a ne kao dosad kad su financije dolazile isključivo za određeni projekt.

– Istina je, dosad smo morali ići projekt po projekt primjerice da bi napravili, vrtić, školu ili bolnicu te je trebalo iznaći poprilično formula za takvo što.  U sadašnjoj omotnici imat ćemo puno više opcija i mogućnosti da sami sebi kreiramo operativne programe kako bi i naši apetiti bili zadovoljeni – istaknuo je župan.

Ministrica Tramišak izrazila je zadovoljstvo postignutim dogovorom koji je postignut između Hrvatske i EU za novi financijski okvir 2021. – 2027. godina kao i za oporavak i otpornost.

– Osigurat ćemo sredstva za održavanje kulturne baštine koje šibensko-kninska županija ima u izobilju, a u izradi je posebni operativni program koji će biti baziran na potrebe razvoja lokalnih odnosno regionalnih projekata u okviru kohezijske politike Europske unije – zaključila je ministrica Tramišak.


Pratite nas i na društvenim mrežama: