Ugovori vrijedni preko 100 milijuna kuna

Ministar Pavić i 17 korisnika EU fondova potpisali ugovore: ‘Malim poduzetnicima to mnogo znači jer ne moramo u kredit’

Ukupno 17 ugovora između malih poduzetnika, općina, gradova i Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova u vrijednosti oko 32 milijuna kuna, potpisano je danas na tvrđavi Barone. Time je Šibensko-kninska županija premašila brojku od 1,7 milijardi kuna sredstava povučenih iz EU fondova.

Jedan od potpisnika ugovora bio je i Luka Rašić iz tvrtke Dinara Iskop iz Knina čiji su ugovori vrijedni 460 tisuća kuna.

– Potpisivanje ugovora za male poduzetnike znači mnogo i ako ih ne iskoristimo prisiljeni smo ulaziti u kredite te u daljnja ulaganja koja su najskuplja za poduzetnike – kazao je Rašić.

U ime Grada Šibenika dva ugovora potpisao je zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta, a riječ je o energetskoj obnovi Dječjeg vrtića ‘Šibenski tići’ u vrijednosti od 445 tisuća kuna te o energetskoj obnovi DV ‘Građa’ čija je vrijednost 94 tisuće kuna.

– Zadatak je svih čelnika jedinica lokalne samouprave odgovorno upravljati proračunskim novcem, a to znači da na svaku kunu iz proračuna pokušamo naći još jednu kunu bespovratnih sredstava preko ministarstava, EU sredstava i sredstava Turističke zajednice kako bi našim sugrađanima pružili ono najbolje – istaknuo je Mileta.

Što se tiče Šibenika još je potpisan ugovor o energetskoj obnovi Cvjetnog doma za starije i nemoćne u vrijednosti od oko 1,8 milijuna kuna, kao i energetska obnova Doma za starije i nemoćne u Kninu vrijedan oko 1,6 milijuna kuna.

– S područja Knina imamo 11 potpisnika ugovora ovaj put, jer imali smo već nekoliko potpisivanja, a s današnjim potpisivanjem očekujem nova zapošljavanja te u principu i štedimo sredstva gradskog proračuna koja možemo usmjeriti na druge stvari. Kroz intervencijski program i kroz ovu omotnicu od oko 23 milijuna kuna sigurno ćemo profitirati i mi kao grad, županija te na koncu država. Nadam se da ćemo uskoro imati i potpisivanje ugovora s udrugama civilnog društva i time ćemo objediniti veliku investiciju od skoro 50 milijuna kuna – naglasio je gradonačelnik Knina Marko Jelić.

Šibensko-kninski župan Goran Pauk izrazio je zadovoljstvo povučenim novcem kao i činjenicom da je svaki projekt koji je potpisan i realiziran te je najavio i nastavak dobre suradnje s Ministarstvom regionalnog razvoja i ostalim ministarstvima.

– Vlada je osigurala značajna sredstva sufinanciranje raznih projekata tako će Šibensko-kninska županija nakon današnjeg potpisivanja biti bogatija za oko 100 milijuna kuna, što znači da će ukupna sredstva povučena iz EU fondova premašiti 1,7 milijardi kuna – zaključio je ministar regionalnog razvoja i EU fondova Marko Pavić.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.