Vrijedan 69 mlijuna kuna

Ministar Medved obišao gradilište Veteranskog centra u Šibeniku: ‘Pružat će usluge kakve branitelji zaslužuju’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Potpredsjednik Vlade RH i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved u društvu župana Gorana Pauka, gradonačelnika Šibenika Željka Burića i suradnika obišao je danas gradilište Veteranskog centra u Šibeniku. Ministar je izrazio zadovoljstvo dinamikom i kvalitetom radova koji teku prema planu i uskoro će biti završeni.

– S ovim Veteranskim centrom u Šibeniku daleko smo ispred postavljenih rokova i to me neizmjerno veseli. Vjerujem da tu radost dijele i hrvatski branitelji – rekao je ministar koji je u rujnu nazočio početku radova.

Šibenik je grad koji je zaslužio ovakav objekt, istaknuo je, a Vlada je cijelo vrijeme naglašavala važnost odgovornog pristupa ovakvim projektima te povlačenju sredstava iz Europske unije.

– Za ovaj centar povučeno je 85 posto ukupnog iznosa, a sa svim svojim sadržajima, po najsuvremenijim standardima izgradnje, pružat će uslugu kakvu hrvatski branitelji zaslužuju. Ovo je snažan iskorak u pogledu osmišljavanja i organiziranja programa i mjera u potpori hrvatskim braniteljima – kazao je Medved.

Radovi ulaze u svoju završnicu, a Šibenik će biti prvi grad u Hrvatskoj koji će dobiti suvremno opremljen centar namijenjen hrvatskim ratnim herojima.

– Izgradnja Veteranskog centra primjer je kako ovakvi projekti mogu kvalitetno funkcionirati kada se uključi Ministarstvo branitelja, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, ali i lokalna i regionalna samouprava. Doslovno nam je trebao samo jedan sastanak da se cijeli ovaj projekt zakotrlja – kazao je šibenski gradonačelnik.

Vetaranski centar imat će smještajni kapacitet 142 kreveta. Planirano je da će korisnici, kroz trotjedne cikluse u privremenom boravaku, prolaziti programe njege, pomoći i jačanja kapaciteta. Veteranski centri, koji će, osim u Šibeniku biti izgrađeni u Daruvaru, Petrinji i Sinju, osmišljeni su kao centri razvoja u kojima će se provoditi individualizirani programi usmjereni na jačanje kapaciteta svakog korisnika kroz fizičku rehabilitaciju, sportske, rekreativne i edukativne aktivnosti s ciljem očuvanja zdravlja i prevencije pogoršanja zdravstvenog statusa.

Osmišljenim programima veteranskih centara poticat će se i aktivno sudjelovanje korisnika na tržištu rada i uključivanje u zadružno poduzetništvo i ostale oblike poduzetništva te stjecanje vještina kao što su upravljanje stresom, financijama, komunikacijske vještine i slično.

Projekt Veteranskog centra provodi Ministarstvo hrvatskih branitelja, a ovaj šibenski vrijedan je 69 milijuna kuna od čega 85 posto sredstava je povučeno iz EU fondova


Pratite nas i na društvenim mrežama: