Kampanja u jeku

Ministar Butković u Šibenik donio oko 10 milijuna kuna za pomorska dobra u tri mjesta

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković  potpisao je ugovore i sporazume vrijedne gotovo 10 milijuna i 750 tisuća kuna kojima će se sufinancirati izgradnja, sanacije i rekonstrukcija luka i pomorskog dobra na području Šibensko-kninske županije. Ugovore su potpisali šibenski gradonačelnik Željko Burić, skradinski Antonio Brajković te načelnik Murtera Toni Turčinov.

– U svojih nešto više od pet godina što sam na čelu ministarstva posebno sam ponosan na ulaganja u luke, obnovu riva i lukobrana koji su lice i naličje svakog mjesta na priobalju i otocima. Godine 2015. ulaganja u pomorska dobra bila su 23 milijuna kuna, a Šibensko-kninska županija je dobila oko tri milijuna kuna. Pet godina kasnije ulaganja s europskim i nacionalni sredstvima iznose preko milijardu kuna. Toga sigurno ne bilo da nije bilo suradnje sa županom, Lučkom upravom te sa gradonačelnicima i načelnicima, a današnje potpisivanje ugovora je logičan nastavak te suradnje. Od tih deset milijuna i 750 tisuća kuna jedan dio ide gradovima i općinama za obnovu van lučkog područja, a glavnina ide Lučkoj upravi šibensko-kninske županije. Postoji još jedan projekt koji zasad nije odobren jer čekamo proglašenje komunalne luke, a to je obnova lučkog područja u Skradinu za što biti odobreno još dodatna dva milijuna kuna – kazao je ministar Butković.

Župan Pauk istaknuo je važnost ulaganja u pomorsko dobro te podsjetio što je do sada učinjeno na području naše županije.

– Nama su kao pomorskoj županiji jako bitna ulaganja u pomorsko dobro stoga bi odmah u startu naglasio da je naša županija ima vrlo razvedenu obalu s brojim uvalama i lučicama. U protekle četiri godine na sanaciju pomorskog dobra izdvojili smo 6,4 milijuna kuna, a ovoj godini još dva milijuna i 250 tisuća kuna, a za izgradnju i održavanje  objekata izdvojili smo 11,8 milijuna kuna i to za luku Šibenik, uvalu Vrnažu, luka Bilice, luka Srima, grad Vodice i u luci Vodice stražara te još tri milijuna kuna u ovoj godini za Rogoznicu, Tribunj, Bilice, Prvić Šepurine, Vrnažu i luku Šibenik – naglasio je Pauk.

U tom smjeru išla je i Burićeva izjava koji rekao kako Šibenik priča jednu sjajnu priču kojom se mijenja vizura grada.

– Izuzetno mi je drago kad ministar Butković dođe u Šibenik jer ne dolazi protokolarno već donosi milijune kuna koji mijenjaju grad na bolje, a nadam se i županiji. Sjetite se čvora Meterize, pogledajte čvor Rokići i ostale projekte koji potvrđuju sjajnu suradnju lokalne, regionalne samouprave i ministarstva te mi je izrazito drago što ćemo urediti plažu svetog Mihovila u Raslini – zaključio je Burić.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.