Najavljeni i budući projekti

Ministar Butković obišao Rokiće: ‘Grad će konačno riješiti prometnu infrastrukturu’Foto: Naslovna- Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Ministar prometa, mora i infrastrukture Oleg Butković u posjetu je Šibeniku i Šibensko-kninskoj županiji te je tom prilikom obišao i čvor Rokići u pratnji župana Gorana Pauka, gradonačelnika Željka Burića te direktora Hrvatskih cesta Josipa Škorića.

– Brojni projekti su u tijeku i planirani su na području šibesnko-kninske županije koji se tiče rasterećenja Jadranske magistrale, a jedan takav je i čvor Rokići. U pripremi su čovori Njivice 1 i 2, Mandalina te čitav niz ostalih stvari. Hrvatske ceste u suradnji s Gradom i Županijom riješavaju imovinsko-pravne odnose – naglasio je Butković.

Ministar je naglasio kako je i zadovoljan završenim projektom podzemne garaže te ga veseli dovršetak i putničkog terminala za koji čekaju financijsko zatvaranje preko Hrvatske banke za obnovu i razvoj, a koje je u prirpremi u Ministarstvu te bi tako bila zatvorena čitava financijska kosntrukcija.

– Obilaznica Drniša je u ozbiljnoj fazi pripreme dokumentacije, a 2021. godine možemo očekivati početak radova i na tom projektu. Ishodovali smo dozvolu i za čvor ‘Podi’ gdje će biti priključak na autocestu te ćemo dogodine raspisati natječaj i za taj projekt – istaknuo je ministar.

– Razgovarali smo i davnom spomenutom projektu odnsono spoju čvora Vrpolja s prostorima Primoštena, Rogoznice odnosno Marine s jednim pravcem te ćemo nastaviti dalje raditi na toj temi jer postoje jedna splitska i jedna šibenska opcija koja zagovara taj projekt, a na koncu bi čvor Vrpolje ispunio svoj puni potencijal – kazao je župan Pauk

Rezultat dobre suradnje grada i ministarstva su, po riječima gradonačelnika, zasigurno čvor Meterize, a sad i čvor Rokići te u konačnici u čvor Njivice 1 i 2.

– Otvorena je i potpuno nova priča s obzirom na financijsku omotnicu 2021.-2027., a to je u okviru projekta ‘Zelena Europa’ gdje govorimo o žičarama, ne samo u smislu povezivanja spomenika kulture već kao o alternativnom horizontalnom prijevozu o čemu ćemo imati i sastanak slijedeći ponedjeljak – rekao je gradonačelnik Burić.

Čvor Rokići koji je inače projekt Hrvatskih cesta započeo je u kolovozu vrijedan 25 milijuna kuna, a milijun i pol kuna košta nadzor,a rok za završetak radova je kolovoz 2021. godine.

– Vrlo je važno naglasiti da radovi ne utječu na promet na šibenskim cestama. Želja nam je završiti radove i prije turističke sezone naravno vodeći računa najviše o sigurnosti pješaka zbog čega su u izradi i tri pješačka pothodnika – zaključio je Škorić.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.