Projekt 'Zaželi'

Ministar Aladrović dodijelio 12,5 milijuna kuna za zapošljavanje žena, a Grad Šibenik darovao zgradu TEF-a CZSS-uFoto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Dusko Jaramaz/PIXSELL
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović danas je u centru ABC u okviru poziva ‘Zaželi’ uručio devet ugovora vrijednih 12,5 milijuna kuna kojima će se omogućiti zapošljavanje teže zapošljivih žena i žena koje skrbe o starijima na području Šibensko-kninske županije.

Na ovaj način i ranije je, naglasio je Aldrović, financirano više od 500 radnih mjesta čime je oko tri tisuće starijih osoba dobilo potrebnu skrb.

– Kroz ovaj projekt ‘Zaželi’ smo i ranije u Šibensko-kninskoj županiji financirali više od 500 takvih radnih mjesta, a oko tri tisuće starijih osoba je na taj način dobilo skrb- kazao je ministar Aladrović.

Ministar Aladrović je na svečanosti istaknuo kako su najveći projekti postignuti upravo u sustavu socijalne skrbi. Potpisano je, precizirao je, 749 takvih ugovora vrijednih milijardu i 800 milijuna kuna. Vlada Republike Hrvatske, zaključio je ministar,  predano provodi projekt diljem Hrvatske, a reakcije s terena su izuzetne što je dokaz da se radi dobar posao.

Sam program pohvalio je i župan Goran Pauk.

– Projekt ‘Zaželi’ je program za zapošljavanje žena, i to u dobi u kojoj od 50 godina kada one nateže pronalaze posao na tržištu rada. Do sada je za ovakve hvalevrijedne projekte Šibensko-kninska županija dobila 110 milijuna kuna milijuna kuna. Nadam se da ćemo i dalje nastaviti financirati zapošljavanje onih koji teže dolaze do posla – rekao je Pauk.

Gradonačelnik Burić istaknuo je kako ovaj projekt gleda s aspekta deinstitucionalizacija boravka starijih i nemoćnih u domovima.

– Našim sugrađanima u zlatnim životnim godinama omogućeno je da u sigurnosti i toplini vlastitog doma uživaju skrb kakvu zaslužuju, a istodobno su na tržište rada uključene brojne dugotrajno nezaposlene osobe. To je politika koju će Grad Šibenik podržavati i za koju imamo partnera u ministarstvu. Moram najaviti i da Grad Šibenik daruje cijelu upravnu zgradu nekadašnjeg TEF-a u potpunosti Centru za socijalnu skrb. Tako će naš Centar konačno djelovati na jednom mjestu, a ne kao dosad na više lokacija po gradu – kazao je Burić.

Ugovore od Ministarstva preuzeli su Udruga mladih u EU iz Šibenika,  Udruga Živimo Knin, općine Tisno i Unešić, Ekološka udruga Krka, Udruga umirovljenika iz grada Vodica te Udruga Život nema cijenu.

May be an image of one or more people and people standing


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.