Kiša tek sutra

Meteoropati će danas osjetiti nagli pad tlaka i dolazak juga

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Još danas će biti pretežno sunčano, ujutro u unutrašnjosti mjestimice s maglom. U drugom dijelu dana na sjevernom Jadranu ponegdje niski oblaci, a prema kraju dana moguće je i malo kiše. Uz dotok toplijeg zraka po visini tijekom dana će tlak naglo padati te će biometeorološke prilike biti sve nepovoljnije, a u četvrtak slijede i oborine.

Jutro je na šibenskom području vedro s umjerenom burom. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Murteru i Jezerima 6 °C, u Pirovcu 5, u Šibeniku i na Žirju 4, u Rogoznici 3, u Vodicama, Žaboriću, Kistanjama i na Promini 1, u Skradinu 0, u Primoštenu i Brodarici -1 u Kninu, Drnišu i Bilicama -2, a u Oklaju i na Miljevcima -3 °C.

Sunčano će prevladavati danas u Dalmaciji. Bura još jutros može biti umjerena do jaka, brzo će oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak, navečer na sjeveru područja na jugo. Najviša dnevna temperatura zraka između 9 i 14 °C.

Na Jadranu nakon četvrtka hladnije, premda većinom sunčano, u petak s jakom burom. U četvrtak pak uz jugo i jugozapadni vjetar treba računati na povremenu kišu, u prvom dijelu dana na sjevernom dijelu, a u drugom prema jugu.

Izvori: Šibenik MeteoDHMZHRT


Pratite nas i na društvenim mrežama: